Έβρος: Επεισόδια στις Καστανιές με χημικά και καπνογόνα

Έβρος Σύνορα Φράκτης Επεισόδια
Φώτο αρχείου / Πηγή: EUROKINISSI

Το απόγευμα, χθες, μικρής κλίμακας επεισόδια έλαβαν χώρα στις Καστανιές του Έβρου και ειδικότερα στο δάσος και στο φράχτη.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ, οι αστυνομικοί προσπαθούν να απωθήσουν τις προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, κάνοντας χρήση χημικών. Ρίχνουν δηλαδή καπνογόνα στη τουρκική μεθόριο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν μισή ώρα μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης και κράτησαν για δυο ώρες.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ:

Τούρκοι αστυνομικοί και Στρατοχωροφύλακες εξοπλίζουν συνεχώς τους μετανάστες. Τους ενισχύουν με παλιά λάστιχα. Τα μεταφέρουν απέναντι από τα Ελληνικά φυλάκια, όπου τους βάζουν φωτιά και και τα αφήνουν να κυλήσουν προς το Ελληνικό έδαφος. Σκοπός τους να προκληθούν φθορές στο φράχτη και τα συρματοπλέγματα. Από χτες μάλιστα, ομάδες μεταναστών κατασκευάζουν σκάλες για να παρακάμψουν τα εμπόδια. Οι Τούρκοι αστυνομικοί τους βοηθούν για να κατεβάσουν βάρκες στον ποταμό.

Η αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων του Στρατού και της FRONTEX ανέκοψε την προσπάθεια της εισβολής.

Υπουργείο Άμυνας: Οι επιθέσεις στον Έβρο θα συνεχιστούν και από άλλα σημεία

Όπως φαίνεται, μετά από μια μικρή ανάπαυλα, η Τουρκία επιδιώκει να αυξήσει την πίεση προς την Ελλάδα.

Μάλιστα, κύκλοι από το ΥΠΕΘΑ εκτιμούν πως οι επιθέσεις στον Έβρο θα συνεχιστούν και από άλλα σημεία. Είναι οι ίδιοι κύκλοι που προχθές εκτιμούσαν ότι η ένταση θα μειωθεί μετά το κλείσιμο των συνόρων και από την πλευρά της Τουρκίας, λόγω Πανδημίας.

Δείτε ακόμα...