Έβρος: Η ψυχαγωγία των στρατευμένων δεν είναι πολυτέλεια

Στρατιώτες του ΄Δ Σώματος Στρατού σε φυλάκιο στα σύνορα του Έβρου / Αύγουστος 2021
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες του ΄Δ Σώματος Στρατού σε φυλάκιο στα σύνορα του Έβρου / Αύγουστος 2021 / Πηγή: EUROKINISSI / Γ.Τ. ΓΕΣ

Την Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Δεκέμβρη, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πραγματοποίησε επισκέψεις στα στρατιωτικά φυλάκια στις Καστανιές, «Μαύρου Όγκου»,  Κοτρωνιάς, Γεμιστής και Κήπων και στα στρατόπεδα 516 Μ/Κ ΤΠ στο Λαγό, «Χατζηπεντή» στο Κουφόβουνο, “Ιωάννου“, “Ζήση” και “Κανδυλάπτη” στην Αλεξανδρούπολη, “Παράσχου” και “Ηλιοπούλου” στην Κομοτηνή και στην έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος συζήτησε με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και με στρατευμένους νέους, ευχήθηκε υγεία και καλές γιορτές το μόνιμο προσωπικό και τους στρατευμένους, έτυχε θερμής υποδοχής από τις διοικήσεις των σχηματισμών.

Η αντιπροσωπεία επισήμανε, πως το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εντός και εκτός υπηρεσίας.

Σημείωσε πως το ΚΚΕ διεκδικεί τη λύση τους μέσα από παρεμβάσεις, αλλά και μέσω του κοινοβουλίου με εκατοντάδες Ερωτήσεις μόνο τα δύο τελευταία χρόνια, όπως για δωρεάν μετακινήσεις και οικονομικό βοήθημα στους στρατευμένους ενόψει εορτών, για μέτρα περιορισμού την πανδημίας, για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, για τα μισθολογικά προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισήμανε ακόμα την κάθετη αντίθεση του Κόμματος με τη γενικότερη πολιτική διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων με την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ιδιαίτερη μνεία, έγινε στους κινδύνους που εγκυμονεί η αμερικανική παρουσία στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, ενώ επισημάνθηκε ότι το ΚΚΕ καταψήφισε τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που απ’ τη μία κόβει λεφτά από την Υγεία, από τη μέριμνα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και από την άλλη ενισχύει τις δαπάνες για την κάλυψη των ΝΑΤΟικών αναγκών.

Παράλληλα η αντιπροσωπεία του Κόμματος παρέδωσε μεγάλο αριθμό λογοτεχνικών βιβλίων εμπλουτίζοντας τις βιβλιοθήκες των μονάδων όπου υπάρχουν, και έδωσε το ερέθισμα να δημιουργηθούν σε εκείνες τις μονάδες που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα.

Ανέδειξε με την συμβολική αυτή κίνηση πως το υπουργείο χρειάζεται να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να καλύψει τις ανάγκες των στρατευμένων νέων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην ψυχαγωγία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό. Να δημιουργηθούν χώροι ψυχαγωγίας με επιτραπέζια παιχνίδια, με εξοπλισμό για προβολές ταινιών, οργανωμένες βιβλιοθήκες, αθλητικές εγκαταστάσεις και όργανα γυμναστικής, έτσι ώστε να μπορούν στρατευμένοι και στελέχη να περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, οργανώνοντας πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν πολυτέλεια, αλλά είναι απολύτως αναγκαία για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στρατευμένων και στελεχών.

Πυργελής Γιώργος, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΑΜΘ του ΚΚΕ

Δείτε ακόμα...