Έβρος: Με μειωμένο προσωπικό η Πυροσβεστική στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης

Με μειωμένο προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων ξεκίνησε από πρώτη Μάη η αντιπυρική περίοδος για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Έβρου σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο αρμόδιος διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, πύραρχος Σπύρος Κούτρας, στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Σε δηλώσεις του επεσήμανε το γεγονός ότι φέτος το ανθρώπινο δυναμικό σε επίπεδο νομού, υπολείπεται κατά 10 άτομα σε σχέση με πέρυσι, προσθέτοντας ότι συνολικά στον Έβρο μαζί με το εποχικό προσωπικό υπηρετούν 310 πυροσβέστες όσες και οι οργανικές θέσεις που υπάρχουν. 

Η μείωση του προσωπικού εντοπίζεται στην ΠΥ Διδυμοτείχου, στο ΠΚ Σουφλίου, λιγότερο στο ΠΚ Δικαίων και ΠΥ Αλεξανδρούπολης αφού και από κει μεταφέρεται κόσμος για να επανδρώσει το πεζοπόρο τμήμα που έχει έδρα το Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης.

Η φετινή αντιπυρική περίοδος ξεκινά υπό την σκιά των περυσινών αποκαρδιωτικών στοιχείων σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκαν 511 αγροτοδασικές πυρκαγιές όπου  κάηκαν συνολικά 46.200 στρέμματα εκ των τα 45.000 ήταν καθαρό δάσος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κούρας είπε ακόμα ότι  από τον χειμώνα είχαν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι τόσο στο δασικό οδικό δίκτυο , τους κρουνούς αλλά και τα πυροσβεστικά οχήματα τα οποία είναι ετοιμοπόλεμα σε περίπτωση κινδύνου. Αναφορικά με τις διόδους μέσα στα δάση ανέφερε ότι στις αρχές Ιουνίου προβλέπεται επανέλεγχος ώστε να αποτυπωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αν και ο χειμώνας δεν δημιούργησε ιδιαίτερες ζημίες.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιαδας

Δείτε ακόμα...