Έβρος: Νέες καταστροφές από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων

Πηγή: evros24.gr

Αντιμέτωποι με πλημμύρες βρέθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου, ως αποτέλεσμα της χρόνιας απουσίας και ανεπάρκειας έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης από το κράτος.

Συγκεκριμένα, μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλημμύρισαν την Κυριακή σε περιοχές του Πετάλου, προκαλώντας ζημιές στον κάμπο Τυχερού, Θυμαριάς και Γεμιστής. Υπήρξαν επίσης αναφορές για μεγάλο αριθμό ζώων που εγκλωβίστηκαν από τις πλημμύρες, με κίνδυνο να πνιγούν.

Από το Σάββατο είχε εντοπιστεί η αύξηση της στάθμης του ποταμού Εβρου στην περιοχή του Πετάλου, που ξεπέρασε τα όρια επιφυλακής, καθώς προηγουμένως είχε ανέβει η στάθμη των υδάτων του ποταμού Εργίνη στην Τουρκία, ο οποίος εκβάλλει στον Εβρο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μόλις στις αρχές Δεκέμβρη είχε γίνει γνωστό ότι από τα 26 εκατ. ευρώ που αιτήθηκε η Αντιπεριφέρεια Εβρου για έργα, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περσινού χειμώνα, έλαβε μόλις 8 εκατ., την ίδια ώρα που μόνο για τις καταστροφές στην περιοχή του Ερυθροπόταμου, όπου παραμένουν μέχρι σήμερα 24 ρήγματα στα αναχώματα, εκθέτοντας στον κίνδυνο της πλημμύρας 37.000 στρέμματα καλλιεργειών, οι εκτιμήσεις των αρχών για τα αναγκαία έργα έφταναν τα 6 εκατ. ευρώ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...