Έβρος: Πλημμύρισε νηπιαγωγείο – Εγκλωβισμένοι μαθητές δημοτικού

Φώτο Αρχείου, Πηγή: Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα οργανωμένη επιχείρηση απομάκρυνσης 21 μαθητών από το νηπιαγωγείο του Απαλού στον Έβρο.

Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός του δήμου Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της ισχυρής καταιγίδας.

Σύμφωνα με τα έχουν γίνει γνωστά, υπερχείλισαν οι χείμαρροι της περιοχής και οι όγκοι των υδάτων είναι μεγάλοι και η στάθμη των νερών συνεχώς ανεβαίνει.

“Αυτή την ώρα πυροσβεστικά οχήματα μεταφέρουν τους 21 μαθητές εκτός του νηπιαγωγείου, καθώς υπάρχει πλημμύρα. Μέχρι στιγμής έχουν βγει πέντε μαθητές και η διαδικασία συνεχίζεται”, δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης .

Εγκλωβισμένοι οι μαθητές του δημοτικού σχολείου στον Απαλό

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου στον Απαλό έχουν ανέβει στον πρώτο όροφο του κτιρίου για προληπτικούς λόγους, και αναμένουν εκεί μέχρι νεωτέρας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επεμβαίνει αυτή την ώρα με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες, ωστόσο οι δυνάμεις συνεχώς αυξάνονται. Στο σημείο έχουν σπεύσει και στρατιωτικά οχήματα, σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναφέρει σε ανακοίνωση του:

“Την αναστολή λειτουργία του δημοτικού σχολείου Απαλού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση) που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, σήμερα, Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου του 2021.

Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό θα παραμείνουν στο κτίριο μέχρι να υπάρξουν οι συνθήκες για την ασφαλή απομάκρυνσή τους”.

Δείτε το βίντεο από την πλημμυρισμένη περιοχή και το νηπιαγωγείο:

Πηγή: thesstoday.gr

Δείτε ακόμα...