Έβρος: Συνάθροιση ακροδεξιών και φασιστών από όλη την Ευρώπη

πρόσφυγες

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται συνάθροιση ακροδεξιών και φασιστών από όλη την Ευρώπη στον Έβρο.

Στα σύνορα της Τουρκικής πλευράς του Έβρου στην πόλη Edirne βρίσκεται ο Jimmy Åkesson. Πρόκειται για τον πρόεδρο του ακροδεξιού, ξενοφοβικού κόμματος SD «Σουηδοί Δημοκράτες», μοιράζει προκηρύξεις στους πρόσφυγες και βγαίνει φωτογραφίες.

«Μην έρχεστε στην Σουηδία. Είμαστε φουλ, δεν έχουμε λεφτά να σας δώσουμε ούτε σπίτια για να μείνετε. Λυπόμαστε πολύ»

Σουηδικός Λαός / Σουηδοί δημοκράτες

“Προσπαθούμε να τους πείσουμε να μην θέλουν να έρθουν στην Σουηδία“, δηλώνει στους απεσταλμένους των Σουηδικών εφημερίδων στον Έβρο. “Είμαστε φουλ. Δεν είναι καλή ιδέα να έρθουν στην Σουηδία. Δεν έχουμε δυνατότητα να τους δεχτούμε. Ήθελα να αποκτήσω ίδια γνώμη, προσθέτει. Έχω μιλήσει με αρκετούς. Οι περισσότεροι θέλουν να έρθουν στην Βόρεια Ευρώπη και στην Γερμανία. Πρέπει να αλλάξουν γνώμη. Δεν μπορούμε με τους φόρους του Σουηδικού λαού να συντηρήσουμε όλους τους κατατρεγμένους του κόσμου. Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να τους κρατήσει έξω από την Ευρώπη“.
Αυτά ήταν τα λόγια του προέδρου που θυμίζουν λόγια κάθε φασιστικού και ναζιστικού μορφώματος.

Ναζί από τη Γερμανία

Παράλληλα, αντίστοιχες κινήσεις παρατηρούνται και στην Γερμανία καθώς διάφορες ναζιστικές οργανώσεις θα συγκεντρωθούν στον Έβρο. Την ίδια μέρα, ο ναζί ηγέτης του Αυστριακού ακροδεξιού μορφώματος IBÖ βρίσκεται ήδη στη χώρα μας με σύνθημα «αλληλεγγύη στους Έλληνες συνοριοφύλακες».

Η παράλληλη κινητοποίηση και Ελληνικών ομάδων ακροδεξιών στον Έβρο που κυριολεκτικά κυνηγούν και κακοποιούν πρόσφυγες φαίνεται να ολοκληρώνει την εικόνα. Φαίνεται ότι η ΕΕ και η Τουρκία δεν έχουν πρόθεση να εξετάσουν την θέση αυτών των ατόμων στα σύνορα. Αντιθέτα ενισχύει τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία προς τους πρόσφυγες.

Η πρόσφατη απόφαση της Γερμανικής Βουλής που με ομοφωνία χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών αρνείται να δεχθεί 5.000 πρόσφυγες δείχνει την κατεύθυνση. Αυτό που κάνουν οι συγκεντρωμένοι φασίστες στον Έβρο δεν είναι άλλο από την επίσημη θέση και πολιτική της ΕΕ για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Έτσι στηρίζει η ΕΕ την δράση και την ενίσχυση της αναβίωσης της ξενοφοβίας και σε τελική ανάλυση του φασισμού στην Ευρώπη.


Δείτε ακόμα...