Έβρος: Συνεχίζεται για 14η ημέρα η πύρινη καταστροφή

Μια ακόμα δραματική νύχτα για τους κατοίκους στον κεντρικό Έβρο εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και κατακαίει για 14η ημέρα. Το μέτωπο της πυρκαγιάς που καίει στην περιοχή της Κοτρωνιάς, εκτείνεται σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων εδώ και μέρες.

Η πυρκαγιά, που βρίσκεται ανάμεσα σε Γιαννούλη και Σιδηρώ, συνεχίζει την καταστροφική της πορεία προς το Πρωτοκκλήσι και ανατολικά προς το Σουφλί όπου εντοπίζεται αυτή την ώρα το μέτωπο με την ισχυρότερη ένταση.

Παράλληλα οι συνεχείς αναζωπυρώσεις απειλούν διαρκώς κατοικημένες περιοχές, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλουν πυροσβέστες και εθελοντές. Το βράδυ της Πέμπτης οι κάτοικοι στο Σουφλί έλαβαν ξανά μήνυμα από το 112, το οποίο τους προέτρεπε να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα, μάλιστα, έφτασε σε όλους όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του βόρειου Έβρου και σε χωριά όπως η Κορνοφωλιά και η Δαδιά.

Το μέτωπο έχει διασπαστεί σε πολλά μικρότερα. Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι και οι αλλαγές κατεύθυνσης αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Εξάλλου σήμερα, Παρασκευή (1/9) η μάχη αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ένταση των ανέμων θα αυξηθεί και αναμένονται βοριάδες που θα στρέψουν προς το δάσος της Δαδιάς, για ακόμα μία φορά, τη φωτιά δημιουργώντας έτσι νέα προβλήματα στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Δείτε ακόμα...