Έβρος: Τα πρώτα σπίτια του Κοτρωνιά απειλεί η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά – Μήνυμα «112» στην Γιαννούλη

Στα πρώτα σπίτια του χωριού Κοτρωνιά βρίσκονται οι φλόγες της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που μαίνεται για 12η ημέρα στον Έβρο και η οποία είναι αποτέλεσμα της εμπρηστικής πολιτικής που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και αφήνουν απροστάτευτο τον λαό και τον δασικό πλούτο στις φυσικές καταστροφές, γιατί αντιμετωπίζουν ως κόστος τα μέτρα πρόληψης και προστασίας. 

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκτός από τους κατοίκους του χωριού που έχουν κληθεί από χθες το απόγευμα να εγκαταλείψουν τις οικίες τους μέσω μηνύματος του «112», την περιοχή αφήνουν και οι δημοσιογράφοι που απομακρύνονται προς το Σουφλί καθώς οι φλόγες έχουν «γιγαντωθεί» από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Και όλα αυτά όταν ήδη έχουν καταστραφεί 817.000 στρέμματα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Υπηρεσίας Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus.

Όμως εκτός από το παραπάνω μέτωπο, υπάρχουν και αυτά στις περιοχές Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά, Τρεις Βρύσες και Κίρκη ενώ αντίστοιχο είναι και το σκηνικό στη Ροδόπη όπου λόγω των ανέμων η πυρκαγιά κατακαίει ακόμα και σήμερα ότι βρει στο πέρασμά της.

Δείτε ακόμα...