Έβρος: Τούρκοι συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών σκοτώνοντας μια γυναίκα

'Εβρος σύνορα

Μια γυναίκα σκοτώθηκε στον Έβρο, όταν σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων, Τούρκοι συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών που προσπαθούσαν να φτάσουν στην ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, για πυροβολισμούς που έπεσαν στην περιοχή του Σουφλίου στον Έβρο. Αργότερα έγινε γνωστό πως Τούρκοι στρατοχωροφύλακες άρχισαν να πυροβολούν δύο βάρκες γεμάτες με μετανάστες οι οποίοι προσπαθούσαν να φτάσουν στην ελληνική πλευρά του Έβρου. Αναφέρει πως οι Τούρκοι άρχισαν να πυροβολούν όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των Ελλήνων Συνοριοφυλάκων. Οι Τούρκοι στην προσπάθειά τους να μην επιτρέψουν στους μετανάστες να γυρίσουν πίσω, άρχισαν να πυροβολούν.

Από τους πυροβολισμούς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια γυναίκα, ενώ εικάζεται ότι υπάρχουν και τραυματίες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Στο Σουφλί βρέθηκε αρχικά ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αλεξανδρούπολης κ. Ντάσκαρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάμπρος Τσιάρας.

Δείτε ακόμα...