Εξ αποστάσεως διδασκαλία: Τι λένε ΔΟΕ και ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Υπουργείο Παιδείας

Μετά την αναγκαστική απόφαση γα το κλείσιμο όλων των εκπαιδετικών δομών, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσαν την έναρξη της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Σε πρώτη φάση το μέτρο αφορά την Γ΄Λυκείου και ακολούθως θα επεκταθεί στις υπόλοιπες τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Η αρμόδια Υπουργός δήλωσε ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα πραγματοποιείται με σύγχρονο τρόπο (δηλαδή, η διδασκαλία θα πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο με μαθητές και εκπαιδευτικούς να επικοινωνούν πλήρως,με τη χρήση τεχνολογιών τηλεδιάσκεψης) και με ασύγχρονο τρόπο (δηλαδή, διδασκαλία κατά την οποία ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος).

Μετά από αυτό και με δεδομένο πως την Τρίτη 24/3/2020 πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών), αφού τονίζει πως η διδασκαλία στην τάξη ή εκτός αυτής με τη φυσική παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών είναι αναντικατάστατη, επισημαίνει τις ελλείψεις και καταθέτει προτάσεις για την υπολοποίησή της.

Παράλληλα και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας με ανακοίνωσή της, επισημαίνει και αυτή τα προβλήματα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας λόγω της έλλειψης υποδομών και προτείνει, μεταξύ των άλλων, στο Υπουργείο Παιδείας την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ανά τάξη και ηλικιακή ομάδα, μέσω της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας.

Σε μια περίοδο που δοκιμάζονται όλοι και όλα, προβάλλει ως επιτακτική η ανάγκη για ισχυρή δημόσια εκπαίδευση.

Δείτε ακόμα...