Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΚΚΕ για μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης

Σε δήλωση προέβη μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές – παρακολουθήσεις ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, αναφέρει: 

«Το “δεν ξέρω, δεν μπορώ, δεν απαντώ” έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά πανδημίας. Από τη μια η επίκληση του απορρήτου από τον σημερινό διοικητή της ΕΥΠ και από την άλλη η δεδηλωμένη άγνοια του σημερινού προέδρου της ΑΔΑΕ για τα ζητήματα των ελέγχων για την υπόθεση του ΚΚΕ, που περιγράφονται στα πορίσματά της, καθιστούν τον έλεγχο αυτής της σοβαρής υπόθεσης των παρακολουθήσεων ουσιαστικά αδύνατο.

Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΚΚΕ για μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, με μοιρασμένους ρόλους σε αυτήν τη διαδικασία. Τα παραπάνω καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να κληθούν ως μάρτυρες ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ, οι τεχνικοί της ΑΔΑΕ και οι πάροχοι, που κατ’ επανάληψη ζητάει το ΚΚΕ.

Διαφορετικά καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη τη διαφαινόμενη προσπάθεια για πρόωρη ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία και θα αποτελέσει “το κερασάκι στην τούρτα” στην προσπάθεια συγκάλυψης». 

Δείτε ακόμα...