Εξοπλισμοί: Συνάντηση Ν. Παναγιωτόπουλου με τον Βρετανό Υπουργό Αμυντικών Εξοπλισμών Τζ. Κουίν

Συνάντηση Ν. Παναγιωτόπουλου με τον Βρετανό Υπουργό Αμυντικών Εξοπλισμών, Τζ. Κουίν
Συνάντηση Ν. Παναγιωτόπουλου με τον Βρετανό Υπουργό Αμυντικών Εξοπλισμών, Τζ. Κουίν

Συνεχίζεται ο “πυρετός” των εξοπλισμών. Μετά τους Γάλλους και τους Αμερικάνους, σειρά έχουν οι Βρετανοί. Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Βρετανό Υπουργό Αμυντικών Εξοπλισμών Jeremy Quin και την Βρετανίδα Πρέσβη Kate Smith. Στη συνάντηση εξετάστηκε η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα και προτάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα.

Τα δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού που προορίζονται για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς έχουν ανοίξει την όρεξη σε όλους τους προμηθευτές «συμμάχους». Στο παρασκήνιο εξελίσσονται «ναυμαχίες» μεταξύ Γαλλίας, ΗΠΑ, Γερμανίας κι Ολλανδίας. Τα κριτήρια προφανώς και δεν είναι μόνο οικονομικά. Γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί εντός και εκτός ΝΑΤΟ θα καθορίσουν την εξέλιξη των παζαριών. Αντίστοιχα έχουν πάρει θέσεις μάχης και ντόπιοι αντιπρόσωποι.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς. Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και η επιθετικότητα της αστικής τάξης της Ελλάδας εμπλέκουν τη χώρα σε πολεμικούς κινδύνους. Ο αποσταθεροποιητικός ρόλος του ΝΑΤΟ εγγυμονεί κινδύνους και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Δείτε ακόμα...