Παραλήρημα Μητροπολίτη Μόρφου: “Ο κορονοϊός θα λύσει και το μεταναστευτικό”

Πηγή: Eurokinissi

Ο (πατήρ;) Νεόφυτος, στο κήρυγμα της 28ης Φεβρουαρίου, είπε ότι «ο Κορονοϊός είναι αποτέλεσμα αμαρτίας και κακίας» και κάλεσε … «να μην απομονώσουμε και εγκαταλείψουμε τον άνθρωπο, όπως γίνεται στην Κίνα», καλώντας τους γιατρούς να πεθάνουν (είτε) για την πατρίδα τους, «γενόμενοι ήρωες», είτε για το χριστό «γενόμενοι Άγιοι». Επανήλθε δριμύτερος με ένα σκοταδιστικό φασιστο-ρατσιστικό κήρυγμα κραυγάζοντας πως για τον κορονοϊό φταίνε οι αμαρτίες της σαρκός, οι εκτρώσεις και η αθεΐα…

«Η Παλαιά Διαθήκη δεν λέει παραμύθια. Όταν απομακρυνθούμε από τον αληθινό Θεό, όποτε έχουμε επιμονή στην επανάληψη κάποιας αμαρτίας, ιδιαιτέρως των αμαρτιών που είναι σχετικές με τη πίστη, με τη μαγεία, με τις σαρκικές αμαρτίες. Επίσης όταν έχουμε αφύσικες σχέσεις εντός και εκτός γάμου και όταν κάνουμε την αμαρτία της έκτρωσης οδηγούμαστε στον κοροναϊό. Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες των αμαρτιών».

Και παρακάτω – ως κήρυκας της «χριστιανικής αγάπης»…

«Νομίζετε πως αυτά θα μείνουν χωρίς συνέπειες; Και δεν τα φέρνει ο Θεός. Ο θεός θα τα χρησιμοποιήσει για να κάνει θαύματα. Το λέω σε σας τους μικρούς παπάδες. Όχι αύριο να σας πουν ότι θα κολλήσουμε από τη θεία κοινωνία.
Ο θεός να μας φυλάει, όχι από την αρρώστια, αλλά από την ολιγοπιστία και την μικροψυχία. Ο θεός θα χρησιμοποιήσει αυτές τις αρρώστιες για να λύσει προβλήματα, που τώρα φαίνονται σε μας άλυτα. Ένα μόνο θα σας πω. Θα λύσει το μεταναστευτικό μέσα σε αυτά τα προβλήματα. Και θα είναι ικανοποιημένοι όλοι».

Δείτε ακόμα...