Εξόρμηση του ΚΚΕ έξω από το στρατόπεδο της 1ης ΜΑΛ στο Μάλεμε

Εξόρμηση του ΚΚΕ στο στρατόπεδο της 1ης ΜΑΛ στο Μάλεμε Χανίων

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, πραγματοποίησε το Σάββατο 21 Γενάρη εξόρμηση έξω από το στρατόπεδο της 1η ΜΑΛ στο Μάλεμε Χανίων.

Επικεφαλής ήταν ο Γραμματέας της ΤΕ Χανίων, Σπύρος Αγριμάκης, ενώ στο κλιμάκιο συμμετείχε ο Δημήτρης Ανθούσης, μέλος του Τομεακού Γραφείου Χανίων του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Πλατανιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τα στελέχη του ΚΚΕ συνομίλησαν με τους φαντάρους, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ στέκεται δίπλα στους νέους στρατευμένους, διεκδικώντας μέσα και έξω από τη Βουλή την απαραίτητη στήριξη από το κράτος για την κάλυψη των αναγκών τους. Κάλεσαν τους φαντάρους να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική που ακολουθούν τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που ενώ δίνουν δισ. ευρώ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας, δίνουν στον νέο στρατευμένο το αισχρό ποσό των 8,70 ευρώ τον μήνα. Ταυτόχρονα, κάλεσαν τους φαντάρους να μη δείχνουν καμία ανοχή σε καψόνια, που τυχόν συμβαίνουν, ειδικά στα στρατόπεδα των ειδικών δυνάμεων, αλλά και σε εθνικιστικά συνθήματα. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν καμία θέση στο στράτευμα!

Εντύπωση προκάλεσε η εντολή που είχε δοθεί στους φαντάρους να μη συνομιλήσουν με το κλιμάκιο του ΚΚΕ. Τα μέλη του Κόμματος ενημέρωσαν τους φαντάρους ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, καθώς οι νέοι στρατευμένοι έχουν δικαιώματα, μπορούν να έχουν γνώμη, να ενημερώνονται για τις πολιτικές εξελίξεις, ψηφίζουν στις εκλογές. Η ζωή των φαντάρων δεν σταματάει μόλις περάσουν την πύλη του στρατοπέδου.

Δείτε ακόμα...