Ευελπίδων: Ορκίστηκαν οι νέοι ανθυπολοχαγοί

Τελετή ορκωμοσίας και απονομή των ξιφών στους νέους Ανθυπολοχαγούς στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021.
Τελετή ορκωμοσίας και απονομή των ξιφών στους νέους Ανθυπολοχαγούς στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Συνολικά, 230 νέοι και νέες ανθυπολοχαγοί έδωσαν τον όρκο. Εξ αυτών, 189 από την Ελλάδα, 35 από την Κύπρο, 2 από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 2 από τη Μολδαβία, 1 από το Μαυροβούνιο και 1 από την Αρμενία.

Ο διοικητής της Σχολής Ευελπίδων, υποστράτηγος Γιώργος Κωστίδης, υποδέχθηκε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ προχώρησε σε ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής προς τους νέους και τις νέες που έδωσαν τον όρκο της Σχολής.

Κατά την τελετή, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός, Αλκιβιάδης Στεφανής. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων. Τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα εκπροσώπησε ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α. και βουλευτής του ΚΚΕ.

Δείτε ακόμα...