Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ευρωατλαντικοί και Ρωσία συνένοχοι στο ιμπεριαλιστικό μακελειό

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος στο βήμα του Ευρωκοινοβουλίου
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος στο βήμα του Ευρωκοινοβουλίου

Παρέμβαση στη συζήτηση αναφορικά με τις «σχέσεις της ρωσικής κυβέρνησης με εξτρεμιστικά, λαϊκιστικά, αντιευρωπαϊκά κόμματα» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία τού ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος ανέφερε τα εξής:

«Είναι προφανής η σκοπιμότητα της σημερινής συζήτησης. Σήμερα, όψιμα αναθεματίζετε τον Πούτιν, όμως το 1991 χειροκροτούσατε την κλίκα Γκορμπατσόφ, Γιέλτσιν, Πούτιν όταν διέλυαν τη Σοβιετική Ένωση. Το σοσιαλιστικό κράτος όπου για δεκαετίες οι λαοί έζησαν αδελφωμένοι. Μέχρι τον Ιανουάριο εγκωμιάζατε την κυβέρνηση Πούτιν, και για την επέμβαση στο Καζακστάν ενάντια στις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση πέρσι τη βράβευσε και μόνο το ΚΚΕ εναντιώθηκε.

Η σημερινή Ρωσία, παρά τα προσχήματά σας για δήθεν “μάχη μεταξύ δημοκρατίας και αυταρχισμού”, είναι καπιταλιστικό κράτος, όπως κι εσείς. Ο Πούτιν είναι ένας από σας. Και οι ευρωατλαντικοί κι η Ρωσία είστε συνένοχοι για τα πολεμικά σφαγεία, τα αντιλαϊκά μέτρα, πριμοδοτείτε τον αντικομμουνισμό που θρέφει την ακροδεξιά, θωρακίζοντας το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετείτε.

Η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα ληστών: ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-αστική τάξη της Ουκρανίας, ενάντια στην καπιταλιστική Ρωσία για τον έλεγχο αγωγών κι αγορών από τα μονοπώλια σε βάρος των λαών.

Εμείς είμαστε με τους λαούς και την αυτοτελή τους πάλη, ενάντια στα μονοπώλια και τις συμμαχίες τους, για απεμπλοκή από το πολεμικό μακελειό.»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...