Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Η καπιταλιστική αγορά επιβάλλει τον εκβιασμό ή ελλείψεις ή αυξήσεις τιμών στα φάρμακα

Στη συζήτηση σχετικά με την «έλλειψη φαρμάκων στην Ευρώπη» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης σημείωσε τα εξής:

«Πώς γίνεται στην Ελλάδα των 30 μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών να υπάρχουν εκρηκτικές ελλείψεις σε στοιχειώδη αναλγητικά φάρμακα, εισπνεόμενα, ακόμα και σκευάσματα για εξειδικευμένες θεραπείες; Γιατί ανάλογα συμβαίνουν και σε άλλες χώρες της ΕΕ; Μα γιατί το φάρμακο είναι εμπόρευμα. Γιατί αυτή είναι η κανονικότητα των νόμων της καπιταλιστικής αγοράς, της ανταγωνιστικότητας, που επιβάλλουν “παράλληλες εξαγωγές” στις πλάτες του λαού.

Κυβερνήσεις, ΕΕ και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά των μονοπωλίων όπως στην Ελλάδα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ εκβιάζουν “με ένα στόμα” το λαό με το δίλημμα ή αύξηση τιμών ή ελλείψεις. Το ίδιο “έργο” και στην πανδημία με τα εμβόλια και τους ανταγωνισμούς ομίλων που και οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι το διαφθορείο της ΕΕ είναι μέχρι το λαιμό χωμένο.

Ο λαός έχει τη δύναμη να επιβάλει το να πληρώσει το κεφάλαιο, να απαγορευτούν οι “παράλληλες εξαγωγές”, για καθολική και δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη του λαού. Για μια άλλη οικονομία με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των ομίλων».

Δείτε ακόμα...