Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Η σουηδική προεδρία διευρύνει και επιταχύνει την αντιλαϊκή στρατηγική ΕΕ και κυβερνήσεων

Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ
Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «παρουσίαση του προγράμματος δραστηριοτήτων της σουηδικής προεδρίας» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος τόνισε τα εξής:

«Στην ατζέντα της σουηδικής προεδρίας διευρύνεται και επιταχύνεται η αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της που ταλανίζει τους λαούς, οι οποίοι αναγνωρίζουν τον ένοχο όπως καταγράφεται στην πολύ χαμηλή αποδοχή της ΕΕ.

Αποτελεί προτεραιότητα η κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, μεταξύ ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ρωσίας και με ένταξη Σουηδίας, Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Στόχος η ΕΕ να παρεμβαίνει όπου Γης, υλοποιώντας τις επιταγές της πολεμοκάπηλης ΚΕΠΠΑ/ΚΠΑΑ, της “Στρατηγικής Πυξίδας”, της “Παγκόσμιας Στρατηγικής”, παίρνοντας παράλληλα πρόσθετα μέτρα για τη συνέχεια της πολιτικής καταστολής της ΕΕ σε βάρος των μεταναστών.

Η Σουηδία, πρωτοπόρος στην υλοποίηση της “πράσινης στρατηγικής” της ΕΕ, με ΑΠΕ, πυρηνική ενέργεια και απεξάρτηση από τη Ρωσία, προανήγγειλε πρόσφατα διακοπές ρεύματος για τον λαό. Αποδεικνύεται ότι οι λαοί θα πληρώνουν βαρύ τίμημα για την εγγυημένη κερδοφορία των ομίλων.

Στα πιεστικά προβλήματα των εργαζομένων -ακρίβεια, πληθωρισμός, μείωση εισοδήματος- λύση δεν μπορεί να δώσει η ΕΕ των μονοπωλίων. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, όταν συνειδητοποιήσει τη δύναμή του, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες του, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...