Ευρωκοινοβούλιο: Ούτε καν συζήτηση στην Ολομέλεια για το έγκλημα στα Τέμπη

Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος - ευρωβουλή κκε

Την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός απαιτεί απαντήσεις και πλήρη απόδοση ευθυνών για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή σε 57 αδικοχαμένους ανθρώπους είναι ενδεικτικό ότι το Ευρωκοινοβούλιο και οι πολιτικές του ομάδες προκλητικά απέρριψαν τη διεξαγωγή συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Με παρέμβαση της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ μέσω της διαδικασίας ομιλιών ενός λεπτού με θέμα της επιλογής των ευρωβουλευτών η φωνή των διαδηλωτών ακούστηκε στο κοινοβούλιο της συνένοχης για το έγκλημα ΕΕ.

Στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος τόνισε τα εξής:

«Στην Ελλάδα ζούμε τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, προδιαγεγραμμένο έγκλημα με 57 νεκρούς. Eκατοντάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας, με απεργίες και διαδηλώσεις απαιτούν να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα, να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι.  

Δεν ήταν ούτε “ανθρώπινο λάθος”, ούτε “κακιά στιγμή”. Ήταν αποτέλεσμα της  ευρωενωσιακής στρατηγικής της απελευθέρωσης των μεταφορών, του τεμαχισμού  και της παράδοσής τους σε μονοπωλιακούς ομίλους, με μειωμένο προσωπικό χωρίς ασφάλεια δικτύου. 

Αυτή η ευρωενωσιακή στρατηγική κόστισε 636 θύματα μόνο το 2021, στην ΕΕ όπου μόλις το 13% του κεντρικού δικτύου καλύπτεται από συστήματα τηλεδιοίκησης. Σύμφωνα με έκθεσή του Ευρωκοινοβουλίου που μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε, προκλητικά δικαιολογούνται οι όμιλοι για τη μη εφαρμογή συστημάτων ασφαλείας, εάν αυτό βλάπτει την κερδοφορία τους.

Αυτό είναι το Ευρωκοινοβούλιο που απέρριψε ακόμα και συζήτηση στην Ολομέλεια για τα Τέμπη. Αυτή την ΕΕ θέλουν “πραγματογνώμονα” τα ελληνικά αστικά κόμματα, που κυβερνούν υλοποιώντας την επικίνδυνη στρατηγική της.

Το δίλημμα για την εργατική τάξη και τα παιδιά της είναι: νέα θύματα κι απώλειες για το κέρδος ή οργανωμένη πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας; Η απάντηση δίνεται με νέα  απεργία 16 Μάρτη, για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα!»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...