Ευρωκοινοβούλιο: Ψήφισμα για αύξηση της παραγωγής πυρομαχικών και όπλων με φόντο την ιμπεριαλιστική σύγκρουση Ουκρανία

Το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, Γαλλία
Φώτο Αρχείου / Το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, Γαλλία / Πηγή: Eurokinissi

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άναψε το πράσινο φως για την αύξησης της παραγωγής πυρομαχικών, κυρίως οβίδων για το πυροβολικό, αλλά και πυραύλων, εν μέσω όξυνσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με Δελτίου Τύπου που δημοσιεύτηκε μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Στο Δελτίου Τύπου αναφέρονται μεταξύ άλλων διάφορα ανησυχητικά ζητήματα για τους λαούς, όπως το ότι στα κράτη μέλη της ΕΕ υπάρχει έλλειψη αμυντικού υλικού “κυρίως πυρομαχικών εδάφους – εδάφους, και πυροβολικού, πυραύλων και των εξαρτημάτων τους“, καθώς άδειασαν τις αποθήκες πυρομαχικών για να εξοπλίσουν την Ουκρανία και τους ναζί Αζόφ και μέσω Αλεξανδρούπολης.

Συμπέρασμα: όσα διαρρέει η κυβέρνηση της ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την εμπλοκή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και στον πόλεμο, περί θωράκισης των συνόρων, περί αυξημένης αμυντικής ετοιμότητας και ικανότητας, είναι απλά ψέματα. Στην πραγματικότητα, βαθαίνει η εμπλοκή και κάθε χώρα που με οποιονδήποτε τρόπο συμμετέχει στον πόλεμο καταφέρνει να αυξήσει είναι οι πιθανότητες να δεχθεί αντίποινα από την Ρωσία. Ως προς την χώρα μας, δεν πρόκειται για έκπληξη, καθώς έχουμε ξαναζήσει το ζήτημα και με τις συστοιχίες Patriot που πλήρωσε ο ελληνικός λαός και προστατεύουν τα συμφέροντά του στην … Σ. Αραβία, κάνοντας τα ρεπό των αμερικανικών Patriot.

Δεύτερο ζήτημα είναι η διαδικασία με την οποία προχώρησαν και θα προχωρήσουν οι αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου. Στο ΔΤ αναφέρεται ότι η πρόταση κατατέθηκε στις 3 Μάη και οι Ευρωβουλευτές προχώρησαν στη διαδικασία του κατ’ επείγοντος ώστε να εγκριθεί το συντομότερο. Και βέβαια, κάθε τέτοια απόφαση θα συνοδεύεται από τους απαραίτητους μηχανισμούς εποπτείας, οι οποίοι θα μπορούν να παρεμβαίνουν ώστε να μην ξεφύγει ούτε εκατοστό η υλοποίηση των επικίνδυνων αποφάσεων.

Όπως αναφέρει και το ΔΤ: “Η νομοθεσία εγκρίθηκε με 446 ψήφους υπέρ, 67 κατά και 112 αποχές. Οι ευρωβουλευτές θα αρχίσουν τώρα διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο, με στόχο την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας, την οποία οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν στη συνέχεια στην ολομέλεια τον Ιούλιο. Παράλληλα, οι ευρωβουλευτές εργάζονται για την έγκριση της νομοθεσίας για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας μέσω κοινών προμηθειών – δηλαδή με χρήματα που θα κλέβουν όλες οι χώρες της ΕΕ από τους λαούς τους για να τα δίνουν στις βιομηχανίες όπλων – για τη στήριξη της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών στον τομέα των αμυντικών προμηθειών για την κάλυψη των πλέον επειγόντων και κρίσιμων κενών.

Πηγή: Αίθουσα Τύπου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δείτε ακόμα...