Ευρωκοινοβούλιο: Σε 3 με 4 μήνες η απόφαση για την ασυλία του ναζιστή Λαγού

Πηγή: EUROKINISSI

Ξεκίνησε χτες, Πέμπτη, στο Ευρωκοινοβούλιο η συζήτηση για την άρση ασυλίας του χρυσαυγίτη ναζιστή Λαγού, τέσσερις μήνες μετά την καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε φυλάκιση 13 ετών και 8 μηνών χωρίς αναστολή, για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (Χρυσή Αυγή) και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Η αίτηση για άρση της ασυλίας του εισήχθη χτες Πέμπτη στην Επιτροπή Νομοθετικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI) για την πρώτη συζήτηση. Η Γαλλίδα εισηγήτρια, Μανόλο Μπρι, θα παρουσιάσει τις θέσεις της και θα καταθέσει την πρότασή της για το εάν θα πρέπει στην παρούσα φάση να προχωρήσει ή όχι η άρση ασυλίας. Η διαδικασία όμως αναμένεται να είναι χρονοβόρα, περί τους 3 με 4 μήνες, καθώς εφόσον προταθεί η άρση ασυλίας, θα συνταχθεί πόρισμα, το οποίο και θα σταλεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου προς ψήφιση. Εφόσον το Ευρωκοινοβούλιο αποδεχτεί το πόρισμα αμέσως μετά θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του.

Χρ. Ταραντίλης: «δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση»

«Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση» ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Ταραντίλης χθες. Είναι φανερό ότι μετά τα όσα είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ντ. Σασόλι προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσει. Αντίστοιχα ο τελευταίος με σκοπό απεκδυθεί και των ευθυνών των αρχών της ΕΕ για την απαράδεκτη καθυστέρηση δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση καθυστέρησε να στείλει τη δικογραφία και όταν το έκανε έστειλε περί τις 2.000 σελίδες αμετάφραστες για την υπόθεση Λαγού.

Δείτε ακόμα...