Ευρωκοινοβούλιο: Συγκαλύπτει την επικίνδυνη δράση της FRONTEX στο Αιγαίο και επιχειρεί να ξεπλύνει τον αντιδραστικό χαρακτήρα και ρόλο της

Σε σχόλιό της για το πόρισμα της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου (LΙBE) σχετικά με τον ρόλο της Frontex στις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το πόρισμα της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου (LIBE) όχι μόνο συγκαλύπτει την επικίνδυνη δράση του ευρωενωσιακού διακρατικού μηχανισμού της FRONTEX στο Αιγαίο και συνολικά αλλά κι επιχειρεί να ξεπλύνει τον αντιδραστικό χαρακτήρα και ρόλο της σε βάρος των λαών.

Αυτή επιτελεί ακριβώς την αντιδραστική αποστολή που της έχει ανατεθεί από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις ανάμεσά τους και τις ελληνικές ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ. Επιτηρεί μεταξύ άλλων τα ελληνικά σύνορα και μάλιστα με ολοένα και πιο αναβαθμισμένες δραστηριότητες, παραβιάζοντας αναφαίρετα κυριαρχικά κάθε κράτους αποτελώντας πηγή σοβαρών κινδύνων κι οι ευθύνες διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων που τα εκχωρούν, είναι μεγάλες.  

Αποδεικνύεται ότι ο ρόλος της Frontex είναι δεδομένος κι αντιλαϊκός ανεξάρτητα από τη διαχείριση του εκάστοτε επικεφαλής της. Τα ερωτηματικά σχετικά με τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο πίσω από θολές διατυπώσεις και «ανησυχίες» τέτοιων επιτροπών παρέμειναν αναπάντητα.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ μέσα από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο αναδεικνύει, ότι η φύλαξη των συνόρων αποτελεί αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους, και είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη η εκχώρηση αυτού του δικαιώματος στους κατασταλτικούς μηχανισμούς της ΕΕ.

Η ενίσχυση του μηχανισμού Frontex στα ελληνικά σύνορα αυτό το καλοκαίρι με οπλισμό και αύξηση προσωπικού, αποτελεί νέο σημάδι κλιμάκωσης της αντιδραστικής πολιτικής της Ένωσης και θέτει σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο τις ζωές των μεταναστών και των προσφύγων.

Πρέπει οι λαοί να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην ΕΕ και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς, που αποτελούν εργαλεία για τον περιορισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο, την ένταση της καταστολής σε βάρος τους, της περιστολής των λαϊκών ελευθεριών».

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...