ΣΟΥΗΔΙΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ 1-0
Σε ένα παιχνίδι που δεν είχε πολλές φάσεις η Σουηδία επιβλήθηκε της Σλοβακίας με 1-0 με πέναλτι του Φόρσμπεργκ και έφτασε τους 4 βαθμούς κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρόκριση αφήνοντας την ηττημένη ομάδα της Σλοβακίας στους 3 βαθμούς.
Στο 3΄ ο Λάρσον σούταρε και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 5΄ η κεφαλιά υου Κούτσκα πέρασε άουτ. Στο 14΄ το σουτ του Λούστιγκ πέρασε άουτ. Στο 35΄ο Χάμσικ βρέθηκε με την μπάλα μέσα στην περιοχή της Σουηδίας αλλά δεν κατάφερε από κοντά να πιάσει το σουτ. Στο 43΄ το σουτ του Χάμσικ πέρασε άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία φάση σε ένα 1ο ημίχρονο με πολύ λίγες καλές στιγμές.
Στο 47΄ η προσπάθεια του Φόρσμπεργκ πέρασε άουτ , ενώ στο 50΄ το σουτ του Ντούντα πέρασε άουτ. Στο 58΄ το σουτ του Κούτσκα πέρασε άουτ και στο 59΄ μια πολύ καλή στιγμή για την Σουηδία με τον Αουγκούστινσον να πιάνει την κεφαλιά και τον Ντουμπράβκα να κάνει μια πολύ καλή απόκρουση. Στο 60΄νέα κεφαλιά του Ντάνιελσον θα περάσει άουτ. Στο 61΄ σουτ από μακριά του Ίσακ θα κοντράρει στους αμυντικούς και θα φύγει κόρνερ.
Στο 67΄κεφαλιά του Ίσακ και η μπάλα θα φύγει άουτ. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Σουηδούς πάλι με τον ασταμάτητο Ίσακ να αποφεύγει αρκετούς αμυντικούς της Σλοβακίας αλλά το σουτ του να διώχνει ο Ντουμπράβκα. Στο 76΄ ο Ίσακ προσπάθησε να περάσει τον Ντουμπράβκα τσίμπησε την μπάλα και ο Σλοβάκος τερματοφύλακας τον ανέτρεψε. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Φόρσμπεργκ και έκανε το 1-0. Οι Σλοβάκοι πίεσαν μήπως και πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν μία προσπάθεια του Κούτσκα στο 90+5’ που πέρασε άουτ.
Περίληψη του αγώνα
ΣΟΥΗΔΙΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ 1-0
Σκόραρε ο Φόρσμπεργκ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 77΄.
Γήπεδο: Στάδιο της Αγίας Πετρούπολης με διαιτητή τον Γερμανό Ντάνιελ Σίμπερτ
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΣΟΥΗΔΙΑ (Ζαν Άντερσον): Όλσεν, Αουγκούστινσον (88′ Μπένγκστον), Λίντελεφ, Λούστιγκ, Ντάνιελσον, Όλσον (64′ Κλάεζον), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (90′ Κραφθ), Λάρσον Ίσακ, Μπεργκ (64′ Κουάιζον)
ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (64′ Χαράσλιν), Σάτκα, Χούμποτσαν (85′ Χάνκο), Σκρίνιαρ, Κούτσκα, Χροσόφσκι (84′ Ντούρις), Ντούντα, Κοσέλνικ, Χάμσικ (77′ Μπένες), Μακ (76′ Βάις)
Κίτρινες κάρτες είδαν για την ομάδα της Σουηδίας ο Όλσον στο 23΄, ενώ για την ομάδα της Σλοβακίας ο Ντουμπράβκα στο 76΄, ο Ντούντα στο 80΄ και ο Βάις στο 87΄.
ΚΡΟΑΤΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ 1-1
Η Τσεχία ήταν καλύτερη , ενώ η Κροατία απογοήτευσε και σε αυτό το παιχνίδι. Το γκολ του Πέρισιτς μπορεί να επέτρεψε στους Κροάτες να διατηρούν τις ελπίδες τους για πρόκριση αλλά η εικόνα τους είναι απογοητευτική. Η Τσεχία με τους 4 πόντους που έχει μαζέψει στους 2 αγώνες είναι κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση.
Στο 2΄ σουτ του Τσούφαλ σταμάτησε πάνω στον Βίντα, ενώ η προσπάθεια του Σούτσεκ στο 4 πέρασε άουτ. Στο 10΄ το σουτ του Λόβρεν πέρασε άουτ και στο 12΄ το σουτ του Γιάνκτο πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Κροατίας. Στο 18΄ το σουτ του Σικ απόκρουσε ο Λιβάκοβιτς, ενώ στο 23΄το σουτ του Πέρισιτς απέκρουσε ο Βάτσλικ. Στο 34΄ο Λόβρεν με τον αγκώνα θα βρει τον Σικ στο πρόσωπο μέσα στην περιοχή και μετά από εξέταση από το var θα δοθεί πέναλτι. Το πέναλτι θα εκτελεστεί στο 37΄από τον Σικ ο οποίος θα κάνει το 1-0.
Η Κροατία προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική και στο 39΄το σουτ του Ρέμπιτς πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βάτσλικ. Στο 41΄ και στο 44΄ τα σουτ του Κράμαριτς απόκρουσε ο Βάτσλικ. Τελευταία φάση στο 1ο ημίχρονο στο 45+4΄ η προσπάθεια του Σικ που πέρασε άουτ.
Στο 2ο ημίχρονο η Κροατία μπήκε με αλλαγές και πιο επιθετικό σχήμα ώστε να κυνηγήσει την ανατροπή. Στο 47΄ σουτ του Κόβασιτς πέρασε άουτ και στο ίδιο λεπτό ήρθε η ισοφάριση. Η μπάλα έφτασε στα αριστερά στον Πέρισιτς, αυτός απέφυγε τον αντίπαλο του και από πλάγια θέση έπιασε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία και γράφοντας το 1-1.
Στο 52΄ το σουτ του Σούτσεκ πέρασε άουτ , στο 57΄ το σουτ του Ιβάνουσετς είχε την ίδια τύχη, ενώ στο 61΄ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σικ. Στο 73΄ η μεγάλη ευκαιρία της Κροατίας να κάνει την ανατροπή όταν μετά από σέντρα του Πέρισιτς ο Βλάσιτς από καλή θέση έπιασε το σουτ που πέρασε άουτ. Στο 76΄ ο Χλόζεκ σούταρε άουτ και αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι.
Περίληψη του αγώνα
ΚΡΟΑΤΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ 1-1
Σκόραρε ο Σικ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 37΄ για την Τσεχία (3ο τέρμα στη διοργάνωση) και ο Πέρισιτς στο 47΄ με δυνατό διαγώνιο σουτ για τους Κροάτες.
Γήπεδο: Χάμπτεν Παρκ της Γλασκώβης με διαιτητή τον Ισπανό Κάρλος Ντελ Σέρο Γκράντε
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Κόβασιτς (87′ Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς, Κράμαριτς (62′ Βλάσιτς), Μπρέκαλο (46′ Ιβάνουσετς), Ρέμπιτς (46′ Πέτκοβιτς)
ΤΣΕΧΙΑ (Γιάροσλαβ Σιλχάβι): Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Χόλες (63′ Κραλ), Σούτσεκ, Μάσοπουστ (63′ Χλόζεκ), Νταρίντα (87′ Μπαράκ), Γιάνκτο (74′ Σέβτσικ), Σικ (75′ Κρμέντσικ)
Κίτρινες κάρτες είδαν για την ομάδα της Κροατίας ο Λόβρεν στο 35΄, ενώ για την ομάδα της Τσεχίας ο Μάσοπουστ στο 50΄, ο Μπόριλ στο 82΄ και ο Χλόζεκ στο 90+3΄.



