Ευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής: Χρυσό μετάλλιο η Κορακάκη στο πιστόλι 25μ.

Πηγή: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25μ. κατέκτησε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Κρακοβίας η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη.

Η Κορακάκη δεν ξεκίνησε καλά στον αγώνα και στις βολές ακριβείας με σκορ 289/300 κατέλαβε την ένατη (9) θέση, κινδυνεύοντας να μείνει εκτός τελικού. Ωστόσο, μία μέρα μετά, το πρωί της Δευτέρας, στις βολές ταχείας κατετάγη στην τρίτη θέση και πέρασε στις 8 καλύτερες του τελικού.

Εκεί πλέον, έχοντας αποβάλλει το άγχος και νιώθοντας σίγουρη για τον εαυτό της, πέρασε στο medal match ως πρώτη από το γκρουπ της

Αφού έφυγαν από τον αγώνα πρώτα η Γεωργιανή Σαλουκβάτζε και η Γερμανίδα Βένεκαμπ έμεινε το μοναδικό εμπόδιο για το χρυσό, που ήταν η Κοσταντίνοβα από τη Βουλγαρία, Οι δύο αθλήτριες πήγαιναν μαζί μέχρι την τελευταία σειρά των βολών, όταν η Κορακάκη ευστόχησε μία φορά παραπάνω και κατέκτησε το χρυσό με 27 πόντους έναντι 26 της Βουλγάρας αθλήτριας.

Είναι το τέταρτο μετάλλιο για την Κορακάκη στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, καθώς είχε κατακτήσει το ασημένιο το 2015 στο Μπακού, στο αεροβόλο πιστόλι των 10μ. και ένα χρυσό (πιστόλι 25μ.) και ένα ασημένιο (αεροβόλο 10μ.), τέσσερα χρόνια αργότερα στο Μινσκ.

Εκτός από την Κορακάκη, μετάλλιο και συγκεκριμένα το χάλκινο κατέκτησε ο Κυριάκος Βακιρτζής στην κατηγορία Combat -91k που έχασε στον ημιτελικό από τον Ουκρανό Pryimachov αλλά θα ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η Ελλάδα έφτασε τα 13 μετάλλια στη διοργάνωση με δύο χρυσά από την Άννα Κορακάκη και τον Μίλτο Τεντόγλου. Επίσης η ελληνική αποστολή έχει τέσσερα αργυρά και επτά χάλκινα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...