Ευρωβουλή: Απαράδεκτες δηλώσεις στήριξης υπονομευτικών ενεργειών σε βάρος του κουβανικού λαού

Ευρωκοινοβούλιο - Ευρωβουλή - Ευρωπαϊκή Ένωση
Φώτο Αρχείου / Ευρωκοινοβούλιο / Πηγή: Eurokinissi

Απάντηση έδωσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στις απαράδεκτες δηλώσεις σε βάρος της Κούβας των επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου με χώρες της Κεντρικής Αμερικής με αφορμή τον ένα χρόνο από την επέμβαση των ΗΠΑ που είχε στόχο την υπονόμευση και την ανατροπή της κυβέρνησης της Κούβας.

Η τοποθέτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Αυτές τις ημέρες συμπληρώνεται 1 χρόνος από τις 11 Ιούλη 2021, την ημέρα που έπεσε στο κενό το ενορχηστρωμένο σχέδιο επέμβασης στην Κούβα από τις ΗΠΑ, την αντικουβανική μαφία, αλλά και δυνάμεις που δρουν στο εσωτερικό της Κούβας, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Παρά τις καλοπληρωμένες στρατιές από trolls, τον ορυμαγδό από fake news, που έφτασαν να επιστρατεύουν φωτογραφίες από κινητοποιήσεις στην Αίγυπτο ή ακόμα και από φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κούβα, η απόπειρα αποσταθεροποίησης στην Κούβα απέτυχε.

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας και απάνθρωπου αποκλεισμού των ΗΠΑ, αλλά και των 243 μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ και διατηρεί η σημερινή του Μπάιντεν, εμποδίζοντας ως και προμήθειες ιατρικού υλικού, η Κούβα δίνει τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού της, προχώρησε στην παραγωγή 5 εμβολίων κι έστειλε γιατρούς ως έμπρακτη αλληλεγγύη σε άλλες χώρες. Τελευταία προκλητική κίνηση: Ο αποκλεισμός της Κούβας από τη Σύνοδο Κρατών της Αμερικής ως “χώρα που δεν λειτουργεί στο δημοκρατικό πλαίσιο”.

Με τα πολυφορεμένα προσχήματα περί “ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, τα οποία υιοθετεί η ΕΕ σε βάρος της Κούβας και επικαλούνται με απαράδεκτες δηλώσεις τους οι επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας με χώρες της Κεντρικής Αμερικής, υπερασπίζονται συλληφθέντες που πριν ένα χρόνο αποδεδειγμένα διέπραξαν ληστείες, βανδαλισμούς κι άλλες παραβιάσεις του Κοινού Ποινικού Δικαίου. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον κουβανικό λαό, στην κυβέρνηση και το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας. Στηρίζουμε και δυναμώνουμε την πάλη του κουβανικού λαού για τον άμεσο τερματισμό του αμερικανικού αποκλεισμού και κάθε επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας, τον αγώνα του για να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις της επανάστασής του».

Δείτε ακόμα...