Ευρωβουλή: Οι εργαζόμενοι απαιτούν μέτρα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων πυροσβεστών

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με τη «βελτίωση των συνθηκών εργασίας των πυροσβεστών» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης τόνισε τα εξής:

«Μεγάλες πυρκαγιές και καταστροφές με νεκρούς έχουμε στην Ελλάδα, στον Έβρο τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ΕΕ, στη Ρόδο, στην Αττική και αλλού. Πλημμύρα στη Θεσσαλία που βιώνει μεγάλη τραγωδία με νεκρούς και αγνοούμενους. Οι πυροσβέστες μένουν άυπνοι για μέρες, εξουθενωμένοι, αναπνέοντας καρκίνο, κακοπληρωμένοι και πολλοί από αυτούς εποχικοί, εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού που γι’ αυτό δεν ανοίγονται και αντιπυρικές ζώνες.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της ευρωενωσιακής στρατηγικής που αντιμετωπίζει την πολιτική προστασία ως “κόστος” και κριτήριο των αντιπυρικών, των αντιπλημμυρικών, αντισεισμικών μέτρων είναι η κερδοφορία των ομίλων.

ΕΕ και κυβερνήσεις πετσοκόβουν τον αριθμό των πυροσβεστών, των υποδομών, των αεροσκαφών. Σε επίπεδο ΕΕ λείπουν 40.000 πυροσβέστες, ενώ στην Ελλάδα 4.500. Ο “Ευρωενωσιακός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας” (“Resc-EU”) διαιωνίζει τη γύμνια και τις εγκληματικές ελλείψεις σε κάθε κράτος, ανακυκλώνοντας από χώρα σε χώρα, συνήθως κατόπιν τραγωδίας, μόλις 24 αεροπλάνα και 450 πυροσβέστες.

Ο ελληνικός λαός, οι πληγέντες, απαιτούν αποζημιώσεις 100%, καθολικά μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας και κάλυψη όλων των κενών οργανικών μόνιμων θέσεων πυροσβεστών, δασεργατών, με πλήρεις υποδομές και αεροσκάφη». 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...