Ευρωβουλή: Συνάντηση της Ευρωβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης πραγματοποίησαν οι ευρωβουλευτές και μέλη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης ΝικολάουΑλαβάνος στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Yoerky Sánchez, βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του KK Κούβας, η Belkys Lay, στέλεχος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του KK Κούβας και η Yaira Jiménez Roig, πρέσβειρα της Κούβας στο Βέλγιο.

Η κουβανική αντιπροσωπεία ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του εγκληματικού εμπάργκο των ΗΠΑ και το απαράδεκτο καθεστώς κυρώσεων που διατηρεί η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Από την πλευρά τους οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Κούβας, επιβεβαίωσαν τους δεσμούς ανάμεσα στο ΚΚΕ και το ΚΚ Κούβας. Ανέδειξαν τις πρωτοβουλίες που πήρε το Κόμμα και η Ευρωκοινοβουλευτική του Ομάδα το προηγούμενο διάστημα ώστε να αναδειχθούν οι συνέπειες του πολύχρονου αποκλεισμού των ΗΠΑ, ο υπονομευτικός ρόλος της ΕΕ, να καταδικαστούν οι βρώμικοι μηχανισμοί προπαγάνδας σε βάρος της Κούβας και να δυναμώσει η έκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...