Ευθύμης Δημάκης: Επικίνδυνη η πολιτική της κυβέρνησης για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων

Ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στο ραδιοφωνικό σταθμό «99,4 flash» - 01/07/2022

Επικίνδυνη χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης να εναποθέτει την επίλυση των ελληνοτουρκικών και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «99,4 flash» και σχολιάζοντας τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Όπως πρόσθεσε, αυτή η πολιτική τροφοδοτεί την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Χαμένος από όλες αυτές τις εξελίξεις είναι ο λαός και οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες, καθώς την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δίνει πακτωλό χρημάτων για τα εξοπλιστικά προγράμματα, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία στενάζουν κάτω από τραγικές ελλείψεις σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού.

Για την πορεία της οικονομίας και την ακρίβεια στα τιμολόγια του ρεύματος, που τσακίζει τα λαϊκά στρώματα, ο Ευθύμης Δημάκης υπογράμμισε ότι δεν είναι συγκυριακή αλλά συνέπεια της στρατηγικής επιλογής των κυβερνήσεων και της ΕΕ για απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, για το χρηματιστήριο της ενέργειας, για την πράσινη μετάβαση κλπ.

Καταλήγοντας επισήμανε ότι το ΚΚΕ καλεί τον κόσμο και τους εργαζόμενους σε αγώνες, γιατί αυτή είναι η μόνη διέξοδος για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Δείτε ακόμα...