Εύβοια: Βελτιωμένη η κατάσταση στα μέτωπα της φωτιάς

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ(EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ)
(EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ)

Βελτιωμένη φαίνεται πώς είναι η εικόνα, από σήμερα το πρωί της Τρίτης στα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Σύμφωνα με το STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη συνδρομή εναέριων μέσω της Πυροσβεστικής που άρχισαν να επιχειρούν με το πρώτο φως του ήλιο, επετεύχθη ο περιορισμός των πύρινων μετώπων,

Σημειώνεται επίσης ότι αυτή την ώρα οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι χαμηλής έντασης, γεγονός που βοηθά στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στο μέτωπο των Ψαχνών εκκενώθηκαν οικισμοί ενώ κάηκαν εκτάσεις με ελαιώνες. Επίσης, σύμφωνα με το evima.gr, μέχρι στιγμής έχουν καεί αρκετά στρέμματα δάσους αλλά και επιχειρήσεις στην περιοχή Αρτάκης – Βατώντα. Έως τώρα, η φωτιά έχει κάψει πευκοδάσος και έχει επεκταθεί σε ελαιοπερίβολα, αλλά και εγκαταστάσεις πτηνοτροφείων και χοιροτροφείων χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει μία αποτίμηση των ζημιών.

Πολλές περιοχές, που ήταν κυκλωμένες από τα μέτωπα της φωτιάς, βρέθηκαν χωρίς ρεύμα και νερό, καθώς ένα μεγάλο μέρος του δικτύου της ΔΕΗ έχει υποστεί ζημιές. Σε αρκετές περιπτώσεις αποκαταστάθηκαν οι βλάβες από τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν και γεννήτριες, για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων.

Δείτε ακόμα...