Φαντάροι απ’ την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, τελετή αποφοίτησης και ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2020
Φώτο Αρχείου / Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, τελετή αποφοίτησης και ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Το alt.gr έλαβε επιστολή από στρατιώτες που υπηρετούν στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Στην επιστολή τους οι φαντάροι περιγράφουν μία άθλια κατάσταση που ξεκινά από τις ετοιμόρροπες εγκαταστάσεις και φτάνει μέχρι τα εξαντλητικά ωράρια από υπηρεσίες και αγγαρείες.

Σημαντική καταγγελία των φαντάρων αποτελεί, επίσης, το γεγονός ότι αναγκάζονται σε ατομικές σκοπιές, πράγμα το οποίο στο παρελθόν έχει αποδειχθεί επικίνδυνο.

Το ΓΕΣ οφείλει να πάρει θέση στις καταγγελίες αυτές και να δώσει άμεση λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαντάροι στην ΣΣΕ.

Παραθέτουμε την επιστολή:

«Όλοι οι φαντάροι είμαστε εξουθενωμένοι. Η θητεία στον λόχο διοικήσεως παρομοιάζεται με σκλαβιά, πολλοί στρατιώτες, αν και θέλουν λίγους μήνες για να ολοκληρώσουν την θητεία τους σκέφτονται την αναβολή ή μετανιώνουν που επέστρεψαν, κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Οι αγγαρείες ή οι εργασίες, που μας λένε οι αξιωματικοί είναι εξουθενωτικές, οι οποίες γίνονται υπό άθλιες συνθήκες καύσωνα, 8-13:20 και από 15:00-19:00, όπου οι στρατιώτες κουβαλάνε πέτρες, σκάβουν και σηκώνουν κορμούς δέντρων. Θα είναι τυχερός αν κάποιος στρατιώτης λιποθυμήσει και δεν πάθει κάποιο μόνιμο πρόβλημα, όπως πρόβλημα στην μέση.

Ωστόσο, για να επιβιώσεις στην στρατιωτική σχολή Ευελπίδων στο λόχο διοικήσεως, θα πρέπει να είσαι βύσμα, όπου με την ανοχή των αξιωματικών του λόχου θα βγαίνεις Παρασκευοσαββατοκύριακο και θα χλευάζεις τους υπόλοιπους φαντάρους ή θα είσαι σε κάποιο πόστο πίνοντας καφέ όλη την ημέρα, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι στρατιώτες στάζουν στον καύσωνα.

Σαν να μην ήταν μόνο αυτό, μετά από τις ατέλειωτες ώρες εργασίας ( αγγαρείας) θα πρέπει να κάνεις υπηρεσίες, όπου σε συνδυασμό με τις εργασίες ( αγγαρείες) σε φτάνουν στα όρια σου, αφού οι στρατιώτες παίρνουν έξοδο ανά τρεις μέρες και όταν έρχεται η έξοδος, είναι μετά τις 19:00 το απόγευμα, όπου πολλοί στρατιώτες παραπονιούνται για αυτό, καθώς μένουν πολύ μακριά και μας απειλούν οι αξιωματικοί του λόχου ότι θα μας στερήσουν τις διανυκτερεύσεις, αλλά δεν ενδιαφέρει τους ανώτατους αξιωματικούς και ανοίγουν σκοπιές , που έχουν να φυλακτούν από στρατιώτες μία δεκαετία.

Επιπρόσθετα, λόγω των ατελείωτων πόστων και λιγοστών ατόμων που είναι στο λόχο, επειδή τα πρωινά τους χρειάζονται για εργασίες (αγγαρείες) πολλές σκοπιές γίνονται και από ένα άτομο πράγμα παράνομο, αλλά το ΓΕΣ εθελοτυφλεί επειδή είναι στρατιωτική σχολή Ευελπίδων.

Ακόμα, τα προβλήματα δεν τελειώνουν, οι εγκαταστάσεις του λόχου είναι απαράδεκτες, τα εστιατόρια έχουν κατσαρίδες και ζουν πουλιά, όπου αν ο στρατιώτης δεν καταρρεύσει από τις ατέλειωτες εργασίες (αγγαρείες) θα πάθει καμία μολυσματική νόσο.

Επίσης, σαν να μην έφτανε αυτό, οι εξωτερικές εγκαταστάσεις του λόχου διοικήσεως, κάποια στιγμή θα καταρρεύσουν, καθώς τα ταβάνια είναι γεμάτα ρωγμές, μακάρι να μην υπάρχουν θύματα, ωστόσο την ανώτατη διοίκηση την ενδιαφέρει μόνο η ανακαίνιση του Διοικητηρίου και το “φαίνεσθαι”.

Τέλος, αν και υπάρχουν πολλοί υπαξιωματικοί και αξιωματικοί, όπου καταλαβαίνουν τι γίνεται, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, καθώς το πρόβλημα είναι από ψηλά και αυτοί ακολουθούν εντολές».

Δείτε ακόμα...