Φαντάροι απ’ το 2ο Μ/Κ Τάγμα της ΕΛΔΥΚ καταγγέλλουν απαράδεκτες προτροπές για καψώνια

Στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) Φλεβάρης 2012
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) Φλεβάρης 2012 / Πηγή: Eurokinissi

Φαντάροι απ’ το 2ο Μ/Κ Τάγμα της ΕΛΔΥΚ, καταγγέλλουν αξιωματικό ο οποίος τους κάλεσε να προβούν σε καψώνια στη νεότερη ΕΣΣΟ.

Όπως οι ίδιοι σημειώνουν με επιστολή τους στο alt.gr, “Τέτοιες απαράδεκτες προτροπές δεν πρόκειται να εφαρμοστούν από εμάς! Ακόμα κανένα στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων δεν έχει το δικαίωμα να μας καλεί να προβούμε σε τέτοιες πράξεις!

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία ο εν λόγω αξιωματικός ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: “πλέον είστε η διοικούσα ΕΣΣΟ“, “πρέπει να τους γα…τε τους νέους“, “τις καθαριότητες πρέπει να τους χώνετε να τις κάνουν οι στρατιώτες της στ (σ.σ ΕΣΣΟ)”, και “αν δίνω μια διαταγή και δεν την εκτελούν θα φταίτε κι εσείς“.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι φαντάροι στη επιστολή τους οι οι περισσότεροι φαντάροι δυσανασχέτησαν ή το πήραν στην πλάκα, τονίζοντας πως “Όλοι οι στρατιώτες είμαστε ίσοι, έχουμε τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια προβλήματα, σπουδάζαμε και δουλεύαμε δίπλα δίπλα πριν καταταχθούμε και έτσι θα γίνει και αφού απολυθούμε!

Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες που δεν προβλέπονται από κανέναν κανονισμό πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δεν θα ξανά υπάρξουν στο μέλλον, καταλήγουν οι φαντάροι.

Δείτε ακόμα...