Να σταματήσουν τα στρατόπεδα να αποτελούν εστία μετάδοσης, ζητούν φαντάροι που βρίσκονται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα και πρόκειται να μετακινηθούν στην Κύπρο.
Όπως καταγγέλλουν στο alt.gr:
«Η πρώτη βδομάδα αναχώρησης φαντάρων για την νήσο Κ. δεν έχει τελειώσει και ήδη το στρατόπεδο ΚΕΠΒ της Θήβας μετράει πάνω από 150 κρούσματα κορωνοϊού.
Τα μέτρα πρόληψης περιορίζονται στο να γίνονται εκκλήσεις από τα στελέχη προς τους φαντάρους να φοράνε μάσκα.
Κατά τ’αλλα τα αντισηπτικά στους κοινόχρηστους χώρους είναι ελάχιστα, στα μαγειρεία τα χάρτινα τραπεζομάντηλα αλλάζονται μόνο όταν βρωμισουν και όχι όταν χρησιμοποιηθουν γιατί δεν έχει αρκετό απόθεμα το στρατόπεδο, επικρατεί συνωστισμός για το πλύσιμο των δίσκων.
Ενώ μετράμε δύο χρόνια πανδημίας, δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για το πώς να διαχειριστούν τα κρούσματα, ξαναστοιβαζουν διαφορετικές πυροβολαρχίες μαζί και ψάχνουν χώρο να βάλουν τους φαντάρους που είναι σε καραντίνα. Επιπλέον τα μέτρα περιορισμού της διασποράς είναι μηδαμινά.
Το να μπαίνουν οι φαντάροι απλά καραντίνα σε ένα κτήριο δεν αρκεί. Δεν υπάρχει κάποια απολύμανση στους χώρους που ήταν τα κρούσματα πριν μπουν καραντίνα, δεν υπάρχουν αρκετοί έλεγχοι στους φαντάρους που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα (ραπίντ τεστ, pcr) και το ιατρικό προσωπικό , που αποτελείται κυρίως από φαντάρους, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του συνόλου των φαντάρων του στρατοπέδου.
Ήδη τρεις φαντάροι με υπηρεσία στα ιατρεία βρέθηκαν θετικοι. Φαντάροι χωρίς COVID φυλάνε το κτήριο της καραντίνας, πολλές φορές χωρίς να τους παρέχεται μάσκα ή γάντια, φέρνουν φαγώσιμα και νερό από το κψμ στους φαντάρους που είναι μέσα στο κτήριο και εκτίθενται και αυτοί στον κίνδυνο να κολλήσουν.
Κανένας φαντάρος δεν πρέπει να μείνει χωρίς αναλώσιμα (μάσκες, γάντια κλπ).Να εξασφαλιστεί σταθερή απολύμανση των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου από εξειδικευμένα συνεργεία.Να παρθούν μέτρα για τον εμβολιασμό όλων των φαντάρων.Να δωθούν παραπάνω ραπίντ τεστ και pcr, ώστε να απομονώνονται έγκαιρα τα κρούσματα χωρίς οικονομική επιβάρυνση των φαντάρων.Να στελεχωθούν τα ιατρεία με ιατρικό προσωπικό ανάλογο στις ανάγκες του στρατοπέδου».