Φαντάροι απ’ το στρατόπεδο “Δελαπόρτα”: Αλήθεια γιατί τέτοιος ζήλος;

1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, Στρατόπεδο «Περισσάκη», Στεφανοβίκειο Μαγνησίας
Φώτο Αρχείου / 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, Στρατόπεδο «Περισσάκη», Στεφανοβίκειο Μαγνησίας / Πηγή: Eurokinissi

Για κάθε στρατιώτη που υπηρετεί τη θητεία του μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τόσο με την κατάσταση της πανδημίας, όσο και με τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτελεί πηγή ελπίδας, δύναμης, έμπνευσης γιατί μας θυμίζει ότι ο λαός παλεύοντας για το δίκιο, ενωμένος, αποφασισμένος μπορεί να καταφέρει αυτό που φαντάζει ακατόρθωτο.

Έτσι αναρωτιόμαστε, γιατί η κυβέρνηση επιδεικνύει τέτοιο ζήλο και λύσσα να φιμώσει τα συνθήματα του πολυτεχνείου που φαντάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ; Γιατί διατρανώνει ότι θα καταστείλει και θα συλλάβει όποιον τολμήσει να κατέβει στο δρόμο διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματα του.

Δεν πείθουν πλέον κανέναν ότι τάχα τους έπιασε ο πόνος για την εξέλιξη της πανδημίας και την διόγκωση των κρουσμάτων. Αν ισχύει αυτό γιατί δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο ώστε να σταματήσει η διάδοση του ιού μέσα στους μεγάλους χώρους δουλειάς, που εργαζόμενοι στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες χωρίς κανένα στοιχειώδες μέτρο προστασίας. Αλήθεια ποιο φοβάται και δεν βγάζει άχνα για τις επικίνδυνες για τη διάδοση του ιού συνθήκες εργασίας. Γιατί δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο με την επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ. Γιατί για ακόμα μια φορά αντί να πάρει μέτρα πρόληψης με δημιουργία περισσότερων κλινών ΜΕΘ, πρόληψη ιατρών και νοσηλευτών θωρακίζοντας το ΕΣΥ επέλεξε τη μέθοδο του ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ επιρρίπτοντας ευθύνες στο λαό για τη διάδοση της νόσου.

Τα πεπραγμένα της κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι είναι υποκριτικές οι κορώνες της για τάχα προστασία της κοινωνίας από τον κορονοιό. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση απαγορεύει τις συγκεντρώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου γιατί μας φοβάται. Φοβάται τη λαική αντίδραση απέναντι στα μέτρα της που έχουν τσακίσει το λαό και τη νεολαία. Ξέρει ότι η επέτειος της εξέγερσης του πολυτεχνείου αποτελεί μόνο την αρχή από την οργάνωση της λαικής αντεπίθεσης. Φοβάται μήπως ακουστούν σε όλη την Ελλάδα τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», την ίδια ώρα που διαρρέει η μια έκθεση μετά την άλλη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αψηφούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με το λαό και τη νεολαία που γιορτάζουν σήμερα την επέτειο από την εξέγερση του πολυτεχνείου με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Δεν θα της περάσει της κυβέρνησης, θα μας βρει μπροστά της.

Δείτε ακόμα...