Φαντάροι απ’ το στρατόπεδο Κανδηλάπτη: Να παρθούν πίσω οι ποινές στους συναδέλφους

Καταγγέλλουμε με τη σειρά μας τη διοίκηση του 98ου ΤΥΕΘ για την ποινή φυλάκισης που επέβαλλε στον οπλίτη, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του στο 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Λέσβο, καθώς και για την τιμωρία στον οπλίτη από το 98 ΤΕΘ που εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον τιμωρημένο φαντάρο.

Είναι φυσικό να ενοχλεί το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, ο χαρακτήρας του, το μήνυμα που στέλνει, ιδιαίτερα φέτος.

Ενοχλεί και ταράζει την κυβέρνηση, τις εθνικιστικές, φασιστικές και σκοταδιστικές φωνές μέσα στο στράτευμα, αφού αναδεικνύει τον αγώνα για ειρήνη και ευημερία στους της περιοχής. Ενοχλεί ακόμη και τη “λάιτ” ΝΑΤΟϊκή “αριστερά” που λύσσαξε τις τελευταίες μέρες με τις επιτυχημένες εκδηλώσεις της ΚΝΕ στο νησί της Λέσβου, αφού -όπως φαίνεται- της χαλάει τη σούπα.

Όσοι λοιπόν ενοχλούνται από τη δράση χιλιάδων νέων που αγωνίζονται, όπως τα παιδιά της ΚΝΕ, να ενημερωθούν ότι σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. Όσοι θεωρούν ότι με ποινές και φυλακές θα βάλουν φρένο στην ελεύθερη σκέψη και έκφραση, στην διεκδίκηση και μέσα στα στρατόπεδα, δεν έχουν υπολογίσει σωστά. Ο λαός και η νεολαία της χώρας μας με τους αγώνες τους, σε όλη της ιστορία μας, έχουν βγει αλύγιστοι από πολύ δυσκολότερες καταστάσεις και δοκιμασίες, δεν θα φοβηθούν σήμερα.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε και εμείς τη χαρά μας για την μεγάλη επιτυχία του Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ, το φετινό μήνυμα του οποίου είναι επίκαιρο και φωτεινό. Για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά. Για την ειρήνη και την αλληλεγγύη.

Να παρθούν τώρα πίσω οι ποινές από τους συναδέλφους. Τέτοιες πρακτικές δεν γίνεται να μην καταγγέλλονται από κάθε δημοκρατικό νέο άνθρωπο, όπως και οι υπόλοιπες φετινές “ευφάνταστες” προσπάθειες ποινικοποίησης της αγωνιστικής στάσης με διάφορους τρόπους!

“Δὲ χύνουν δάκρυ
μάτια ποὺ συνηθίσαν νὰ βλέπουνε φωτιὲς
δὲ σκύβουν τὸ κεφάλι οἱ μαχητὲς
κρατᾶν ψηλὰ τ᾿ ἀστέρι
μὲ περηφάνεια…”
Ν. Χικμέτ

«Βήματα, βήματα, βήματα, σαν τις σάλπιγγες της δικαιοσύνης, βήματα σαν τα τύμπανα της ελπίδας, είμαστε πολλοί, είμαστε όλοι. Βήματα που βαδίζουν σίγουρα στο μέλλον. Η ευτυχία λοιπόν δεν είναι παραμύθι. Περπατάτε…».
Γ. Ρίτσος

Στρατιώτες στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη στον Έβρο

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...