Φαντάροι από ΕΛΔΥΚ: Εκρηκτική η κατάσταση λόγω πανδημίας στα στρατόπεδα

Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)
Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)

Στην εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί και στο στρατόπεδό τους λόγω της πανδημίας αναφέρονται σε επιστολή τους φαντάροι από το 1ο Μ/Κ ΤΠ της ΕΛΔΥΚ. Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Στο ίδιο έργο θεατές…

Όπως διαβάζουμε στο alt.gr, από συναδέλφους μας, η κατάσταση λόγω της πανδημίας σε όλα τα στρατόπεδα είναι εκρηκτική. Αντίστοιχη είναι και στο 1ο Μ/Κ ΤΠ της ΕΛΔΥΚ, όπου καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι, με αρκετούς συναδέλφους μας να βγαίνουν θετικοί. Αυτή η κατάσταση είναι απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Ύστερα από πιέσεις αλλά και με ερώτηση του Κόμματος στη βουλή, όσον αφορά τα χορηγούμενα μέσα προστασίας (μάσκες), ξεκίνησαν να λαμβάνονται κάποια μέτρα τα οποία όμως παραμένουν ελλιπή και δεν λύνουν το πρόβλημα, όπως για παράδειγμα η διενέργεια rapid test σε όλους τους φαντάρους του στρατοπέδου.

Ωστόσο συνεχίζεται να μην χορηγούνται επαρκή μέσα ατομικής προστασίας στους φαντάρους. Η εντολή από τα στελέχη είναι να φοράμε διαρκώς δύο μάσκες. Την ίδια στιγμή δεν χορηγείται επαρκής αριθμός μασκών στους φαντάρους, με αποτέλεσμα είτε να φοράμε την ίδια μάσκα πολλές ώρες ή να χρειάζεται να βάζουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη για να αγοράζουμε δικές μας μάσκες, επιβαρύνοντας μας οικονομικά.

Συνεχίζεται στους χώρους του στρατοπέδου να υπάρχει έντονος συνωστισμός ειδικά στο εστιατόριο και στους θαλάμους, με αποτέλεσμα με το που νοσήσει κάποιος συνάδελφός μας να είναι πολύ πιθανό ότι θα νοσήσουν και άλλοι.Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε μια κατάσταση να έχει βγει θετικός κάποιος που κοιμάται δίπλα μας ή στην ίδια κουκέτα, αφού δεν λαμβάνονται ούτε οι ελάχιστες αποστάσεις εντός των θαλάμων. Η όποια απολύμανση γίνεται, πραγματοποιείται με αργούς ρυθμούς. Στα εστιατόρια η “λάτζα” γίνεται από φαντάρους με κοινά μη απολυμαντικά υγρά πιάτων.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται να ακολουθούνται αντιεπιστημονικά πρωτόκολλα καραντίνας και απομόνωσης. Οι θετικοί απομονώνονται στα ΣΤΕΠ, σε θαλάμους που απολυμαίνονταν σπάνια, χρησιμοποιώντας κουβέρτες κτλ τα οποία, όπως αναφέρουν συνάδελφοι μας δεν πλένονται.

Διεκδικούμε:
– Ενημέρωση των στρατιωτών για τα οφέλη του εμβολιασμού.
– Να διενεργούνται rapid test σε όλους τους φαντάρους σε εβδομαδιαία βάση.
– Άμεση απολύμανση όλων των χώρων του στρατοπέδου.
– Μαζικός εμβολιασμός όλων των στρατιωτών.
– Χορήγηση μασκών και αντισηπτικών, σύμφωνα με τις ανάγκες των στρατιωτών.
– Απολύμανση των κλινοσκεπασμάτων τόσο στο χώρο της καραντίνας, όσο και στους θαλάμους.
– Σωστή ιατρική περίθαλψη στους συναδέλφους μας που κόλλησαν covid.

Φαντάροι από το 1ο Μ/Κ ΤΠ της ΕΛΔΥΚ».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...