Φαντάροι από την ΕΛΔΥΚ

Χαιρετίζουμε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τη υγείας στις 7/4 τους μαχόμενους υγειονομικούς που δίνουν την επιστημονική τους γνώση, την ξεκούρασή τους και ακόμα και τη ζωή τους στην καθημερινή και άνιση μάχη με τον ιό. 

Για εμάς και για όλον το λαό είναι πραγματικά ”ήρωες με λευκές μπλούζες” όλοι τους και ιδιαίτερα οι πρωτοπόροι συνδικαλιστές και κομμουνιστές υγειονομικοί που πριν ένα χρόνο σπάσανε πανευρωπαϊκά τη σιγή νεκροταφείου και κουρελιάσανε το παραμυθάκι της εθνικής ομοψυχίας της κυβέρνησης. 

Μίας κυβέρνησης την οποία καταγγέλλουμε για την εγκληματική της πολιτική που στοίχισε τη ζωή σε μέχρι στιγμής 8.532 συνανθρώπους μας. Γιατί η δική της πολιτική άφησε τα δημόσια νοσοκομεία διαλυμένα και ανοχύρωτα τόσα χρόνια, έδωσε δισεκατομμύρια σε πολεμικά προγράμματα για τους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ και σε φοροαπαλλαγές και δωράκια σε μεγαλοεπιχειρηματίες, την ίδια ώρα που οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, τα ασθενοφόρα κάνανε ουρά έξω από τον Ευαγγελισμό και ένα ”μικρό ποσοστό” της τάξης του 20% πέθαινε στα σπίτια του σύμφωνα με τους γιατρούς – παππαγαλάκια τους.

Αυτούς τους θανάτους θα τους πληρώσει πολύ ακριβά και άμεσα η κυβέρνηση. Γιατί όσο και να προσπαθεί να κοντράρεται με τη βολική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και να ”λογαριαστούνε μετά” το συνειδητό ταξικό κίνημα με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές είναι εδώ άλλη μια φορά για να τους χαλάσει τα σχέδια.

Απαιτούμε πλάι στους υγειονομικούς πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και άμεση και χωρίς ούτε σκέψη για αποζημίωση επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων. Κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει εκτός ΜΕΘ για τα κέρδη των ιδιωτικών ομίλων της υγείας.

Φαντάροι της ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...