Φαντάροι ΕΛΔΥΚ: Μόνο η μάσκα δεν φτάνει για να προστατευτούμε από τον κορονοϊό

Στρατιώτες της ΕΛ.ΔΥ.Κ.
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ / Πηγή: Eurokinissi

Το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν σε στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ αρκετά κρούσματα κορονοϊού, ενόψει και των εορταστικών αδειών. Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του στρατόπεδου εφιστά την προσοχή στην χρήση της μάσκας ως προληπτικό μέσο κατά της πανδημίας, μονάχα αυτό δεν φτάνει, αφού ο συνωστισμός στους θαλάμους είναι επικίνδυνος, όπως και τα λιγοστά μέτρα στους χώρους εστίασης και η έλλειψη σε σαπούνι, αντισηπτικά και μάσκες.

Χρειάζεται τώρα άμεση ενημέρωση των στρατιωτών για την αναγκαιότητα  του εμβολιασμού και άμεσος εμβολιασμός  χωρίς καμία καθυστέρηση με μέριμνα και προγραμματισμό της διοίκησης.

Επίσης αυτή την περίοδο προγραμματίζονται οι εορταστικές άδειες των φαντάρων και πρέπει να εξασφαλιστεί ότι αν κάποιος στρατιώτης νοσήσει δεν θα χάσει  το εισιτήριο και την κατάσταση επιβίβασης για την επιστροφή στο χώρο κατοικίας του στη διάρκεια των εορτών, αφού έτσι θα αναγκαστεί σε επόμενο χρόνο να πληρωσει μόνος του τα αεροπορικά και τα άλλα μεταφορικά εισητήρια. Θυμίζω ότι οι φαντάροι πού υπηρετούμε στην ΕΛΔΥΚ δικαιούμαστε μόνο ένα εισιτήριο με επιστροφή και αν το χάσουμε λόγο κορονοϊού θα αναγκαστούμε να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Ζητάμε και διεκδικούμε για ακόμη μια φορά το αυτονόητο.

Να γίνονται δωρεάν τεστ σε όλους τους φαντάρους και να εμβολιαστούν άμεσα και έγκαιρα όσοι στρατιώτες το επιθυμούν παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα προελέγχου πριν το εμβόλιο και παρακολούθησης μετά από την χορήγηση του.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την πανδημία με αποστάσεις και να καλυφθούν οι ανάγκες σε σαπούνι, αντισηπτικά και μάσκες. 

Δωρεάν μετακίνηση των στρατευμένων από το στρατόπεδο μέχρι το σπίτι τους.

Φαντάροι ΕΛΔΥΚ 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...