Φαντάροι ΚΕΠΒ Θήβας: Συνεχίζεται η έκθεσή μας στον κίνδυνο του κορονοϊού 

Εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να μολυνθούν από τον κορονοϊό παραμένουν παρά τις συνεχιζόμενες καταγγελίες τους οι φαντάροι στο ΚΕΠΒ στη Θήβα, όπως καταγγέλλουν με επιστολή τους στο alt.gr. Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η καθημερινή έκθεση των φαντάρων στον κίνδυνο του κορονοϊού εντός του στρατοπέδου στο ΚΕΠΒ Θήβας συνεχίζεται παρά τις συνεχιζόμενες καταγγελίες συναδέλφων.

Η αρχή έγινε με την επιστροφή μας από τις καθιερωμένες άδειες χωρίς μοριακά τεστ κι έτσι μπήκαν πολλοί στο στρατόπεδο ενώ ήταν θετικοί στον ιό και με τον μεγάλο συνωστισμό στους χώρους του στρατοπέδου η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο με πάνω από 150 κρούσματα.

Ενδεικτικό μάλιστα της αδυναμίας να ελεγχθεί η διασπορά είναι ότι σε περίπτωση κρούσματος γίνεται ιχνηλάτηση μόνο για όσους βρίσκονται δίπλα στο κρούσμα και όχι σε ολόκληρο τον θάλαμο. Είναι τέτοια η έλλειψη σε τεστ και χώρους για καραντίνα που ακόμα και αν κάποιος ζητήσει να του γίνει τεστ γιατί ήρθε σε επαφή με κρούσμα, αυτό δεν συμβαίνει αν είναι εμβολιασμένος με 3 δόσεις ή έχει πρόσφατο πιστοποιητικό νόσησης, παρόλο που έχει αποδειχθεί ότι και οι πλήρως εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν τον ιό.

Ακόμα με βάση τα νέα πρωτόκολλα λάστιχο που εφαρμόζονται, ισχύει πλέον 5ημερη καραντίνα και μετά επιστροφή στην «κανονικότατα» χωρίς τεστ. Έτσι ο κίνδυνος εκτοξεύεται για τους φαντάρους και πρακτικά πάει να εφαρμοστεί η ανοσία της αγέλης και εντός του στρατοπέδου.

Τέλος αποκορύφωμα της έκθεσης μας στον ιό είναι η απόφαση που πήραν τα στελέχη του στρατοπέδου να κάνουμε οι φαντάροι υπηρεσία φύλαξης και εξυπηρέτησης για ότι χρειαστεί στα κτήρια όπου στεγάζονται τα θετικά κρούσματα, με αποτέλεσμα όποιος έχει υπηρεσία να έρχεται σε άμεση επαφή με 100αδες κρούσματα. Μάλιστα αυτό γίνεται χωρίς να μας δίνουν το παραμικρό μέσο προστασίας, όπως στολές, γάντια, μάσκες κλπ παρά το παράπονο που εκφράσαμε αρκετοί φαντάροι στην αναφορά.

Από τα παραπάνω προκύπτει η ανάγκη να ενισχυθούν άμεσα οι προληπτικοί έλεγχοι εντός του στρατοπέδου και να παρθούν μέτρα για την προστασία όλων μας. Να δοθεί λύση ώστε η διασπορά του ιού να μην επηρεάσει και την νέα ΕΣΣΟ του Ιανουαρίου.

Φαντάροι από το ΚΕΠΒ Θήβας»

Δείτε ακόμα...