Φαντάρος από τη Λέσβο: Άδειες στους στρατευμένους φοιτητές για την εξεταστική

Φαντάροι - Στρατιώτες Εθνοφρουράς, 98 ΑΔΤΕ, Λέσβος - Επιτηρητικό Φυλάκιο «Παναγιά» - Δεκέμβρης 2019
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες Εθνοφρουράς, 98 ΑΔΤΕ, Λέσβος – Επιτηρητικό Φυλάκιο «Παναγιά» – Δεκέμβρης 2019 / Πηγή: Eurokinissi

Υπηρετώ την θητεία μου στην Λέσβο και παράλληλα είμαι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Όπως όλοι ξέρουν αυτή είναι η περίοδος της εξεταστικής για εμάς τους φοιτητές, μια περίοδος δηλαδή ιδιαίτερα απαιτητική για μελέτη αλλά και για την τελική εξέταση, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας.

Ειδικά για εμάς τους στρατευμένους φοιτητές κρίνεται απαραίτητο να δοθούν οι άδειες που δικαιούμαστε για να δώσουμε κανονικά την εξεταστική μας. Αντίθετα, προκύπτει το ζήτημα από τις διοικήσεις, με εντολές άνωθεν, να μην μας δοθούν οι άδειες και μας ζητείται να διαβάσουμε εντός του στρατοπέδου και να δώσουμε σε χώρους όπου υπάρχει ίντερνετ (π.χ. στην Μεραρχία) χωρίς να είναι δεδομένα τα μέσα που χρειαζόμαστε για να δώσουμε ηλεκτρονικά. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, αυτό πρακτικά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Και αυτό γιατί μέσα στο στρατόπεδο υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα, απαιτούμενες υπηρεσίες, ελλιπείς εγκαταστάσεις και παρεχόμενα μέσα για την ηλεκτρονική διαδικασία και με ωράρια εξεταστικής – λάστιχο λόγω εξ αποστάσεως εξέτασης.

Με όλα τα παραπάνω ουσιαστικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η εξεταστική αυτή να πάει στράφι! Για αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθούν όλες οι άδειες στους στρατευμένους φοιτητές με ειδική ρύθμιση για να επιστρέψουμε σπίτι μας και να δώσουμε τα μαθήματα μας σε κανονικές συνθήκες!

Φαντάρος που υπηρετεί στη Λέσβο

Δείτε ακόμα...