Φαντάρος από την ΕΛΔΥΚ: Να χορηγηθούν άδειες σε όλους τους πυρόπληκτους φαντάρους

Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)
Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)

Οι φαντάροι της ΕΛΔΥΚ παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Πολλοί από εμάς βλέπουμε τις περιοχές που κατοικούμε εμείς και οι συγγενείς μας να καταστρέφονται και τους κόπους μιας ζωής να εξαφανίζονται. 

Οι τραγικές ελλείψεις όσον αφορά την πυροπροστασία δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, συνειδητά, έχουν αφήσει υποστελεχωμένη την Πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία. Φαίνεται πως όλες οι κυβερνήσεις δεν πήραν το μάθημα τους απο τις τραγικές καταστροφές του παρελθόντος. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει απροστάτευτο τον λαό, κρύβει τις ευθύνες της και επικαλείται την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση φρόντισε να μας δείξει ποιον εξυπηρετούν διαχρονικά αυτή και οι άλλες κυβερνήσεις, 6,6 δις για το ΝΑΤΟ το 2021, 30 εκ. για τη πανεπιστημονιακή αστυνομία και η λίστα δεν έχει τελειωμό… Την ώρα που δίνει 0,04% του κρατικού προυπολογισμού για την προστασία του 65% των εδαφών της χώρας που είναι δάση. Προφανώς δεν υπάρχει κέρδος για τους μεγαλοεπιχειρηματίες ώστε να φτιάξουν συγχρόνες υποδομές για πρόληψη και προστασία από τις πυρκαγιές όπως επίσης για σεισμούς και πλημμύρες. 

Τα κροκοδείλια δάκρυα του πρωθυπουργού και οι συγγνώμες του είναι λόγια του αέρα. Τις αυτονόητες υποσχέσεις του για άμεση αποκατάσταση και αποζημίωση τις εχουνε χιλιοακούσει οι πυρόπληκτοι και ξέρουν να κρατάνε μικρό καλάθι. 

Ο λαός έκανε πραγματικά δική του υπόθεση την προστασία της ζωής του, της περιουσίας του αλλά και της φύσης. Τα ηρωικά παραδείγματα ανθρώπων που βοήθησαν τους συνανθρώπους τους την ώρα που καιγόταν το σπίτι τους μόνο έμπνευση μπορεί να μας δώσει. Αυτή η δίκαιη οργή του λάου πρέπει να γίνει δύναμη διεκδίκησης και αγώνα ώστε εδώ και τώρα να γίνουν έργα αντιπυρικής θωράκισης, όπως επίσης και αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά. 

Απαιτούμε:

  • Να χορηγηθούν έκτακτα άδειες σε όλους τους πυρόπληκτους φαντάρους
  • Την κατάλληλη στελέχωση το Πυροσβεστικού σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας
  • Βελτίωση των υποδομών και των τεχνικών μέσων πυροπροστασίας
  • Πλήρη αποζημίωση σε όλους τους πυρόπληκτους πολίτες

Φαντάρος ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...