Φαντάρος ΕΛΔΥΚ: Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς παραμένει επίκαιρο αφού αυτά που κατακτήθηκαν με το αίμα των εργατών εξακολουθούν να μην είναι δεδομένα

Στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) κατά διάρκεια επίσκεψης του Υπουργού Άμυνας - Νοέμβρη 2020
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) κατά διάρκεια επίσκεψης του Υπουργού Άμυνας – Νοέμβρη 2020 / Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Το επίκαιρο μήνυμα της Πρωτομαγιάς υπογραμμίζει σε κείμενό του ο Νίκος Σμυρνιούδης, φαντάρος που υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ):

135 χρόνια μετά την απεργία και την εξέγερση των εργατών του Σικάγο την Πρωτομαγιά του 1886, 85 χρόνια από την τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη και την δολοφονική επίθεση του καθεστώτος Μεταξά απέναντι στους απεργούς καπνεργάτες, 77 χρόνια μετά εκτέλεση των 200 στην Καισσαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 από τους Ναζί κατακτητές, το μήνυμα της Πρωτομαγιάς παραμένει επίκαιρο αφού αυτά που κατακτήθηκαν με το αίμα των εργατών εξακολουθούν  να μην είναι δεδομένα. 

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που η κυβέρνηση προσπαθεί να ισοπεδώσει εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών και τα αυτονόητα δικαιώματα των εργατών με την νομιμοποίηση την νομιμοποίηση της 10ωρης δουλειά και την ακόμη μεγαλύτερη καταστολή των εργατικών αγώνων.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι νέοι στρατευμένοι  είναι βυθισμένοι στην ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον μετά τον στρατό. Που κάνουν φρικτή υπομονή για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της θητείας τους και βλέπουν τις οικογένειες τους να τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

Ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη εποχή της πανδημίας που η κυβέρνηση και εργοδοσία δεν μπορούν και δεν θέλουν  να εγγυηθούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Που κυβέρνηση και υπουργείο Άμυνας αρνούνται να πάρουν επαρκή μέτρα προστασίας στα στρατόπεδα και ενώ τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται.

Γι’ αυτό κάθε νέος είτε μέσα είτε έξω από τον στρατό οφείλει να προβληματιστεί, να ψάξει, να διδαχθεί από τους ηρωικούς αγώνες της τάξης μας. Οφείλει να μην σκύψει το κεφάλι απέναντι στην πραγματικότητα  που ζούμε απέναντι στο μέλλον που μας ετοιμάζουν! Οφείλει να αγωνιστεί μαζί με τους συναδέλφους του για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!

Νίκος Σμυρνιούδης, φαντάρος της ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...