Φαντάρος ΕΛΔΥΚ: «Το μυαλό και η καρδιά μας στην επιτυχία της απεργιακής μάχης»

Στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) κατά διάρκεια επίσκεψης του Υπουργού Άμυνας - Νοέμβρη 2020
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) κατά διάρκεια επίσκεψης του Υπουργού Άμυνας – Νοέμβρη 2020 / Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Ξημερώματα  δέκα Ιούνη και λίγο πριν ξεκινήσει η σκοπιά υπάρχει ήδη ανταπόκριση από τις πρώτες απεργιακές φρουρές. Οι εικόνες που ανεβαίνουν λίγες ώρες αργότερα  γεμίζουν αισιοδοξία και η προκήρυξη της νέας απεργίας μέσα από τις μαζικές συγκεντρώσεις επιβεβαιώνουν την επιτυχία της μάχης.

Από μέρες πριν και ειδικά όσο έφτανε η μέρα της απεργίας η διαπάλη με τα κυβερνητικά επιχειρήματα και τους διάφορους παρατρεχάμενους είχε χοντρύνει για τα καλά. Από το «ακόμα μια απεργία χωρίς νόημα»  μέχρι την προσπάθεια να πειστούμε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί τομή στις εργασιακές συνθήκες «για το καλό μας».

Οι δεκάδες χιλιάδες που κάναν το βήμα και απείργησαν σε όλη την χώρα είναι η πιο χειροπιαστή απόδειξη  ότι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία στους χώρους δουλειάς μπορεί να τσαλαπατήσει και τα πιο επεξεργασμένα επιχειρήματα, μπορεί να αχρηστεύσει όλες τις ευφάνταστες  και κομψές λέξεις που βρίσκουν κάθε φορά για να φτιασιδώσουν τα αντεργατικά τερατουργήματα. Η απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία που επιτεύχθηκε σε πολλούς χώρους δουλειάς επιβεβαιώνει το σύνθημα-οδηγό ότι «Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης».

Λίγους μήνες πριν, όταν περνούσαμε για πρώτη φορά την πόρτα του στρατοπέδου  μαζί με το άγχος για το τι θα αντιμετωπίσουμε μέσα είχαμε το  ακόμα μεγαλύτερο άγχος για το τι θα αντιμετωπίσουμε όταν τελειώσει η θητεία μας. Αυτός είναι ο λόγος που η συζήτηση και ο προβληματισμός για το νομοσχέδιο απασχολεί κάθε μέρα και περισσότερους φαντάρους μέσα στο στρατόπεδο. Αυτός είναι ο λόγος που το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μας αφορά όλους.

Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο φανερή η προσπάθεια να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας 135 χρόνια πίσω, ότι θέλουν η νεολαία να θεωρεί πολυτέλεια όσα ο λαός κατέκτησε από το Σικάγο του 1886 και προσπάθησε να διατηρήσει με τους αγώνες του μέχρι και σήμερα. Δεν θα τους κάνουμε όμως την χάρη, δεν θα τους χαρίσουμε το μέλλον μας αμαχητί.

Σήμερα που η ανάπτυξη της τεχνολογίας και την επιστήμης έχει κάνει άλματα αλλά συνεχίζει να σαπίζει στα χέρια μιας χούφτας ανθρώπων καλούμαστε να απαντήσουμε στο πιεστικό ερώτημα : Η θα ζήσουμε σαν δούλοι ή θα γίνουμε η γενιά της ανατροπής.

Φαντάροι και λαός τις ώρες που απομένουν να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ακυρωθεί στην συνείδηση της πλειοψηφίας το αντεργατικό νομοσχέδιο, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για   να το αχρηστεύσουμε.

Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ
Πύρρος Βασίλης

Δείτε ακόμα...