Φασιστοειδή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση Εθνικιστές Ρατσιστές Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση φασιστοειδών στη Θεσσαλονίκη / Πηγή: Eurokinissi

“Συγκέντρωση” πραγματοποίησαν φασιστοειδή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Xρυσαυγίτες και άλλα μορφώματα συγκεντρώθηκαν το πρωί σε μια γωνία της Αριστοτέλους.

Μέρες τώρα με προκηρύξεις προσπαθούν να σπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Οι ελάχιστοι που τελικά κατάφεραν να συγκεντρωθούν σήμερα φώναξαν συνθήματα κατά των μεταναστών και έριξαν “τρικάκια”. Είναι πάγια τακτική τους, αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων οι περαστικοί αρνούνται ακόμη και να πιάσουν στα χέρια τους τις “ανακοινώσεις” τους.

Νωρίτερα κάποιοι από τους διοργανωτές κυνήγησαν και χτύπησαν ανυπεράσπιστο νέο μετανάστη. Δεν έλειψαν και τα συνθήματα απέναντι σε αντιφασίστες που έκαναν πορεία με αφορμή τη μέρα της γυναίκας.

Όταν πια η συγκέντρωση έφτασε στη “κορύφωσή” της, τα φασιστοειδή απλώθηκαν στο “κάτω πεζοδρόμιο” της Αριστοτέλους. Σκοπός τους να φαίνονται πολλοί στα περαστικά οχήματα από τη λεωφόρο Νίκης.

Οι ευθύνες της ΝΔ

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την τροφοδοσία του ρατσισμού – εθνικισμού με δηλώσεις στελεχών της. Μάλιστα τις τελευταίες μέρες διάφορα φασιστοειδή από Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία κ.α. έχουν έρθει στην Ελλάδα.

Ο φασισμός θέλει τσάκισμα

Η απομόνωσή τους από τον ελληνικό λαό που γνωρίζει από προσφυγιά είναι εμφανής. Με φτηνά προπαγανδιστικά κόλπα και κυρίως στο σκοτάδι προσπαθούν να ξεμυτίσουν από τα λαγούμια τους.

Μάλιστα πολύ ύποπτες αποκαλύπτονται οι υστερικές φωνές των φασιστοειδών αν σκεφτούμε πόσο αξιοποιούνται από τους “συγγενείς” τους στην Τουρκία. Οι απειλές του Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας είναι χαρακτηριστικές.

Πρέπει να ενταθεί η καταδίκη κάθε ρατσιστικής, ξενοφοβικής και φασιστικής συμπεριφοράς απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες. Τον ίδιο ρόλο παίζουν και οι φωνές για “ανοικτά σύνορα”, που ουσιαστικά τροφοδοτούν τον εθνικισμό. Οι τελευταίες δεν είναι τυχαίο ότι δεν κάνουν καμία αναφορά ούτε στα νησιά-φυλακές της ΕΕ, ούτε στα κρεματόρια του ΝΑΤΟ.

Δείτε ακόμα...