Φεστιβάλ Αθηνών: Αυλαία στις 15 Ιουλίου με μεγάλο αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Πολιτισμού, οι εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους θα ξεκινήσουν πάλι στις 15 Ιουλίου.

Το Φεστιβάλ Αθηνών ανακοίνωσε πως ξεκινά το πρόγραμμά του στις 15 Ιουλίου με το μεγάλο αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο με τίτλο «Τους προβολείς στήσε». Το εν λόγω αφιέρωμα είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Ιούνιο.

Η παράσταση θα δοθεί και στις 16 Ιουλίου.

Εκεί θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Έτσι, μόνο 800 θεατές θα έχουν δυνατότητα να παρευρεθούν στο χώρο του Ηρωδείου.

Για την παράσταση, το Φεστιβάλ Αθηνών γράφει τα παρακάτω:

“Τη χρονιά που μας πέρασε αποχαιρετίσαμε έναν μεγάλο συνθέτη, που καθόρισε, με το έργο και την παρουσία του, τη μουσική σκηνή της Ελλάδας και ανανέωσε το πολιτιστικό της τοπίο από διάφορες θεσμικές θέσεις. Ανάμεσα στα άλλα, υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, συμβάλλοντας αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό του. Γι’ αυτό και το Φεστιβάλ τον τιμά φέτος με μια παράσταση στο Ηρώδειο, αφιερωμένη στη μουσική του για το θέατρο (1972-2019).

Ένας μουσικός περίπατος με τραγούδια, χορικά, κομμάτια για μιούζικαλ και επιθεωρήσεις, συνθέσεις που ξεπέρασαν τα όρια της θεατρικής σκηνής και αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό. Μουσική για το θέατρο, σε έργα του Μπρεχτ, του Λόπε ντε Βέγκα, του Ευριπίδη, του Αριστοφάνη, τραγούδια σε ποίηση του Ρίτσου, του Καβάφη, του Καββαδία. Υπό την μπαγκέτα του Θύμιου Παπαδόπουλου, που ο Θάνος Μικρούτσικος τον αποκαλούσε «alter ego» του, θα τραγουδήσουν η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Κώστας Θωμαΐδης. Ανάμεσα στις νότες, λέξεις και κείμενα με την υπογραφή του Οδυσσέα Ιωάννου θα ερμηνεύσει η Ρένια Λουιζίδου.”

Δείτε ακόμα...