Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών: 3η Συμφωνία (της Πρωτομαγιάς) του Ντμίτρι Σοστακόβιτς

Ντμίτρι Σοστακόβιτς, (Dmitri Dmitrievich Shostakovich) Σοβιετικός συνθέτης, παρέλαβε πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις και κρατικά βραβεία, ενώ θήτευσε στο «Ανώτατο Σοβιέτ»
Φώτο Αρχείου / Ντμίτρι Σοστακόβιτς, (Dmitri Dmitrievich Shostakovich) Σοβιετικός συνθέτης, παρέλαβε πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις και κρατικά βραβεία, ενώ θήτευσε στο «Ανώτατο Σοβιέτ»

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση την 3η Συμφωνία (της Πρωτομαγιάς) του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, την Πέμπτη 25 Μάη στο Θέατρο «Ολύμπια» (Ακαδημίας 59), σε μουσική διεύθυνση Βύρωνα Φιδετζή.

Συμμετέχει η Χορωδία του δήμου Αθηναίων υπό τη διδασκαλία του Σταύρου Μπερή.

Ο Σοστακόβιτς έγραψε την 3η Συμφωνία το 1929 και την παρουσίασε το 1930. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λένινγκραντ και την Ακαδημαϊκή Χορωδία, στην επέτειο του θανάτου του Λένιν. Η ποίηση στο φινάλε της Συμφωνίας είναι του Σεμιόν Κιρσάνοφ.

Οπως είχε αναφέρει ο ίδιος ο συνθέτης: «Στην 3η Συμφωνία προσπάθησα απλώς να μεταδώσω τη γενική ατμόσφαιρα του γιορτασμού της Μέρας της Παγκόσμιας Εργατιάς. Θέλησα να απεικονίσω την ειρηνική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι το στοιχείο του αγώνα, της ενεργητικότητας και της αδιάκοπης δουλειάς διαπερνά όλη τη Συμφωνία σαν μια κόκκινη κλωστή».

Το πρόγραμμα της συναυλίας συμπληρώνουν το «Ποιμενικό του καλοκαιριού» του Α. Χόνεγκερ και τρεις μικροί λυρικοί κύκλοι ελληνικών τραγουδιών για φωνή και ορχήστρα των Μ. Ραβέλ, Κ. Ντβόρακ και Κ. Σφακιανάκη, με σολίστ την Αρτεμη Μπόγρη.

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservises.gr

Δείτε ακόμα...