Φιλιππίνες: Ο Πρόεδρος διέταξε το στρατό και την αστυνομία να σκοτώσουν όλους τους κομμουνιστές

Rodrigo Duterte

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte διέταξε τις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις να «τελειώσουν» και να «σκοτώσουν» όλους τους κομμουνιστές αντάρτες στη χώρα, προκαλώντας φόβο ότι θα μπορούσαν να εξαπολύσουν ένα νέο κύμα αιματοχυσίας.

«Έχω πει στον στρατό και την αστυνομία, ότι αν βρεθούν σε ένοπλη συνάντηση με τους κομμουνιστές αντάρτες, σκοτώστε τους, βεβαιωθείτε ότι τους σκοτώσατε πραγματικά και τελειώστε τους αν είναι ζωντανοί», δήλωσε ο Duerte την Παρασκευή, καθώς μίλησε σε κυβερνητική συνάντηση με στόχο την καταπολέμηση του κομμουνισμού.

«Ξεχάστε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή είναι η διαταγή μου. Είμαι πρόθυμος να πάω στη φυλακή, αυτό δεν είναι πρόβλημα», πρόσθεσε ο πρόεδρος, μιλώντας στη μητρική του γλώσσα Visayan που χρησιμοποιείται συνήθως στο νότιο νησί Mindanao, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω τα πράγματα που πρέπει να κάνω».

Απευθυνόμενος απευθείας στους κομμουνιστές αντάρτες, ο Ντουτέρτ είπε: «Είστε όλοι ληστές. Δεν έχετε ιδεολογία. Ακόμα και η Κίνα και η Ρωσία είναι όλοι καπιταλιστές τώρα ».

Ταυτόχρονα, τους υποσχέθηκε θέσεις εργασίας, στέγαση και διαβίωση αν εγκαταλείψουν τα όπλα.

Το αυταρχικό καθεστώς των Φιλιππίνων προκαλεί για ακόμη μία φορά. Δείχνει το πιο απάνθρωπο πρόσωπο της αστικής δημοκρατίας η οποία δεν φοβάται να παραβιάσει ακόμη και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα για να διαιωνίσει την κυριαρχία της.

Με πληροφορίες από: Aljazeera

Δείτε ακόμα...