Φιλιππίνες: Ο τυφώνας Ράι στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 388 ανθρώπους

Φιλιππίνες τυφώνας
Πηγή: twitter

Ο τυφώνας Ράι, ένας από τους ισχυρότερους που έχουν πλήξει τις Φιλιππίνες τα τελευταία χρόνια, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 388 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, ενώ εγείρεται πλέον η απειλή να ξεσπάσουν επιδημίες σε ορισμένες από τις πληγείσες περιοχές.

Η γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε πως ο συνολικός αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 388, ενώ 60 άνθρωποι συνεχίζουν ακόμη να αγνοούνται.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 375 νεκρούς.

Τη 16η και τη 17η Δεκεμβρίου ο τυφώνας Ράι, που έφερε ανέμους ως και 195 χιλιομέτρων την ώρα, έσπειρε τον θάνατο και την καταστροφή στο κεντρικό και στο νότιο τμήμα του αρχιπελάγους, ξεριζώνοντας οροφές, δέντρα, στύλους του δικτύου ηλεκτροδότησης, κατεδαφίζοντας ξύλινα σπίτια, ενώ οι βροχές του πλημμύρισαν πολλά χωριά.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν εξαιτίας του άστεγοι. Πάνω από 300.000 άνθρωποι βρίσκονται ακόμα σε καταυλισμούς εκκένωσης.

Μια νέα απειλή έχει εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς η κυβέρνηση διανέμει τρόφιμα, νερό και ρούχα στις πληγείσες περιοχές: Τουλάχιστον 140 άνθρωποι έχουν αρρωστήσει, πιθανόν λόγω της πόσης μολυσμένου νερού.

Στη νότια επαρχία των νησιών Ντιναγάτ, 80 άνθρωποι έχουν οξεία γαστρεντερίτιδα, ενώ 54 άνθρωποι χρειάστηκαν νοσηλεία στο γειτονικό, νησί Σιαργκάο.Στην πόλη Σεμπού έχουν αναφερθεί 16 περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας.

Κατά τα δεδομένα του υπουργείου της, ο τυφώνας κατέστρεψε ποσότητα 4.000 δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 και προκάλεσε ζημιές σε 141 νοσοκομεία και κλινικές, εκ των οποίων μόλις 30 λειτουργούν ξανά κανονικά.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...