Φιλιππίνες: Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά

Πυρκαγιά σάρωσε φτωχή συνοικία της Μανίλας, στις Φιλιππίνες - Μάης 2022
Πυρκαγιά σάρωσε φτωχή συνοικία της Μανίλας, στις Φιλιππίνες – Μάης 2022

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, έχασαν τη ζωή τους όταν πυρκαγιά σάρωσε φτωχή συνοικία της Μανίλας, στις Φιλιππίνες, ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα. Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά αυτή, η οποία εκδηλώθηκε περίπου στις 5 τα ξημερώματα, τοπική ώρα (τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) στον δεύτερο όροφο κατοικίας σε παραγκούπολη στην πανεπιστημιούπολη της Μανίλας.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν σχεδόν δύο ώρες για να σβήσουν τη φωτιά, η οποία κατέστρεψε 80 κατοικίες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκρεγκ Μπιτσάιντα, ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής. Διενεργείται έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς. Εξαιτίας της ταχύτατης εξάπλωσης της φωτιάς, αρκετοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στα σπίτια τους, αρκετά από τα οποία ήταν φτιαγμένα με ελαφριά υλικά. Οι ηλικίες των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστές, όμως, σύμφωνα με τον αξιωματικό, τα έξι ήταν ανήλικα.

Πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, εκ των οποίων δεκάδες χιλιάδες διαμένουν σε παραγκουπόλεις, όπου οι πυρκαγιές είναι συχνές. Πολλοί κάτοικοι εγκαταλείπουν πάμφτωχες αγροτικές περιοχές και μεταναστεύουν στη Μανίλα με την ελπίδα να βρουν δουλειά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Δείτε ακόμα...