Φιλιππίνες: Στους 208 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων του τυφώνα Ράι

Φιλιππίνες τυφώνας
Πηγή: twitter

Ο απολογισμός των θυμάτων του τυφώνα Ράι στις Φιλιππίνες αυξήθηκε στους 208 νεκρούς, ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας. Άλλοι τουλάχιστον 239 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ 52 αγνοούνται μετά το καταστροφικό πέρασμα του Ράι από το νότιο και κεντρικό τμήμα του αρχιπελάγους, πρόσθεσε η αστυνομία.

Πάνω από 300.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους την Πέμπτη, ενώ ο τυφώνας έφθανε πάνω από το έδαφος στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Ο βραχίονας του Ερυθρού Σταυρού στις Φιλιππίνες έκανε λόγο για «απόλυτη καταστροφή» στις παράκτιες περιοχές.

Οι άνεμοι άρπαξαν οροφές, ξερίζωσαν δέντρα, ανέτρεψαν στύλους του δικτύου ηλεκτροδότησης, κατεδάφισαν ξύλινα σπίτια και πλημμύρισαν χωριά, ανακαλώντας στη μνήμη τον «σούπερ τυφώνα» Χαϊγιάν, που χτύπησε το αρχιπέλαγος το 2013.

Οι τηλεπικοινωνίες έχουν κοπεί σε πολλές ζώνες που χτυπήθηκαν, κάνοντας δύσκολες τις προσπάθειες των συνεργείων έρευνας και διάσωσης να εκτιμήσουν το εύρος των ζημιών.

Έχει επίσης διακοπεί η ηλεκτροδότηση, κάτι που διέκοψε τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης και των μηχανημάτων αυτόματων τραπεζικών συναλλαγών, μεταξύ άλλων.

Χιλιάδες στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενοφύλακες και πυροσβέστες αναπτύχθηκαν και συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Διανέμονται τρόφιμα, νερό και φάρμακα, που μεταφέρονται με σκάφη του λιμενικού σώματος. Υλικό για να ανοίξουν οι δρόμοι που έχουν κλείσει εξαιτίας της πτώσης στύλων ηλεκτροδότησης και δέντρων εστάλη επίσης σε νησιά που επλήγησαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...