Φιλιππίνες: Συμφωνία ύψους 375 εκ. δολαρίων με την Ινδία

Φιλιππίνες σημαία

Οι Φιλιππίνες ολοκλήρωσαν μια συμφωνία για την απόκτηση ενός αντιπυραυλικού συστήματος με βάση την ξηρά από την Ινδία για σχεδόν 375 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσουν το ναυτικό τους, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του έθνους της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται στα τελευταία στάδια ενός πενταετούς έργου, ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό του απαρχαιωμένου υλικού του στρατού τους που περιλαμβάνει πολεμικά πλοία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ελικόπτερα που χρησιμοποιήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Ο στρατός της Μανίλα ήταν ένας από τους πιο φτωχά εξοπλισμένους στην Ασία όταν ο προκάτοχος του προέδρου Rodrigo Duterte, Benigno Aquino, ξεκίνησε ένα μέτριο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού το 2012 – αλλά εξακολουθεί να μην ταιριάζει με την υπερδύναμη γειτονική Κίνα.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με την κυβέρνηση της Ινδίας, η BrahMos Aerospace Private Ltd θα παραδώσει τρεις μπαταρίες, χειριστές τρένων και συντηρητές και θα παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Delfin Lorenzana σε ανάρτηση στο Facebook αργά την Παρασκευή.

Η BrahMos – μια κοινοπραξία μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας – ανέπτυξε έναν πύραυλο κρουζ που το ινδικό υπουργείο Άμυνας λέει ότι είναι ο ταχύτερος στον κόσμο.

Οι Φιλιππίνες θα ήταν η πρώτη χώρα που θα το αγοράσει. Το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...